Igår var första dagen på vår skrivarkurs, vi började med att skriva en historia som vi fick läsa upp för alla deltagare, det var intressant att höra de andras berättelser, jag lärde mig mycket av det.

Sen var det gestaltning, något jag aldrig tänkt på förut, men eftersom jag läser böcker så läser man ju sådant utan att egentligen tänka på det. Stig Blomkvists morgonrutin är väl ett bra exempel, det vardagliga triviala som sedan bygger upp historien. Det ska jag läsa på mer om hur man gestaltar på ett bra sätt. Det kan jag ha nytta av mitt bloggande.

Som vanligt är det bra mat på en folkhögskola och trevliga kurs kamrater, skolan ligger vackert här på Ölands, inte långt från Alvaret, men det är för vackert att cykla dit, bil kanske?

På eftermiddagen gick vi till ett hemligt rum, en trädgård, där vi skulle skriva en berättelse utan adjektiv, det gick jag bet på! Och det var varmt igår som vanligt kan man säga i denna varma sommar, ikväll tänkte jag ta ett bad i närheten i havet? Måste ju få bada lite, jag som normalt badar varje vecka hemma i Karlshamn, men nu har badet varit stängt tack vare “kinesen” Hela världen borde skicka en faktura till Kina!

Jag gick in i kiosken och köpte mig en t-shirt att skryta lite med därhemma, vad lär jag mig idag?