7 steg till bättre hälsa och kropp

Några tips för att börja en nystart idag.

Om man ska tro alla? experter säger i samständig ton: Att vi står inför en kris som vi aldrig sett tidigare: vi står inför en global fetmaepidemi!
Sedan 1980 har antalet personer som lider av fetma bokstavligen mer än fördubblats, med 1,4 miljarder överviktiga vuxna och det går åt fel håll!
och 500 miljoner som kan betraktas som överviktiga.
När det gäller barn fortsätter antalet bara ökar vilket är oroväckande, med vissa länder som ser mer än en fjärdedel av sina barn som lider av fetma.
Om saker fortsätter som de gör, så kommer de flesta av världens befolkning om några årtionden vara överviktiga, om vi naturligtvis till och med lyckas överleva så länge……….. För att bekämpa denna stora pest är det viktigt vad den härstammar från … precis som med alla stora problem, det finns många orsaker i spel här som snabbmat och lättillgängligt socker.

Vi blir alltmer stillasittande och tittar på datorn eller TV.

  • Långt borta är de dagar då vi plogade åkrar tolv timmar om dagen eller grävde upp kol i gruvor …
  • Långt borta är de dagar då de flesta var tvungna att ägna sin arbetstid åt fysiskt arbete.
    Dessa dagar arbetar de flesta sittande, eller kanske stå stilla, och det är naturligtvis inte mycket ansträngning involverad i det, åtminstone i fysisk mening. Problemet är dock att även om vi minskade vår aktivitetsnivå fortsätter vi att äta som om vi gjorde ett tolv timmar dag i en gruva. Som ett resultat är våra kroppar helt enkelt inte utsatta för tillräckligt med träning för att bränna alla överflödiga kalorier vi får, vilket leder till viktökning. Brist på träning i kombination med överätning är dock inte den enda källan till detta problem och snabbmat istället hemkokad mat.

En annan orsak kan vara att det är dyrt med mat, köp efter säsong och kolla bladet som affären ger ut med extra priser, går det att köpa mer när det är billigt och lägga i frysen? När det händer är det i de flesta fall ju billigare mat är, desto mer ohälsosam är den. tänk snabbmat.
I slutändan är det att poängen, att kostnaden för hälsosam mat överstiger kostnaden för den ohälsosamma snabbmaten.

Nu med vad vi just har täckt och när vi börjar den här guiden är det viktigt att inse att världen är i ett dåligt tillstånd, hälsosamt.
Men du behöver inte acceptera vad som händer i samhället. Du håller på att lära dig de 7 nycklarna för att förvandla din kropp och det kommer bokstavligen att förändra ditt liv! Så dyk in, läs, absorbera och sätt i praktiken exakt vad du lär dig här och se förändringen hända. Du har makten i dina händer att förändra din hälsa och leva det liv du vill, var säker på att din kropp till slut kommer att tacka dig för din förbättrade hälsa.

Steg 1 – Ät frukost!:
När man går ner i vikt skulle de flesta individer hoppa över att äta frukost och tro att det är en effektiv metod för att eliminera vikt så är det inte, du går istället upp i vikt. Vad de inte inser är att denna teknik inte är riktigt effektiv och till och med kan orsaka negativa effekter på deras kroppar, du blir trött och kanske lite grinig.
När du bantar är det viktigaste att vara medveten om vikten av att äta frukost, en hälsosam frukost.

Frukost kallas “frukost” helt enkelt för att den bryter långa fastan efter en natts sömn. Människor sover under natten i många timmar c:a 8 till 10 timmar, är trött kanske en sovmorgon är på sin plats, på morgonen är det nödvändigt att äta något för att må bättre och ha energi att möta den nya dagen. Ännu viktigare är att äta frukost är viktigt för en fettförbränningsdiet. Om du vill gå ner i vikt snabbt, ät frukost varje dag och tänk inte: Jag hoppar över frukosten idag.

Vikten av att äta frukost i kroppen när du bantar:
• Frukost gör att du kan kontrollera din hunger och undvika att äta snacks under på dagen.
Vad ska du göra när du så småningom äter mer för att du är hungrig eftersom du hoppade över frukost? Om du hoppar över frukost, se till att ha ett hälsosamt mellanmål så att du fortfarande kan gå ner i vikt effektivt.

• En bra frukost hjälper till att öka kroppens ämnesomsättning. Att äta frukost gör ditt humör gott. så hoppa inte över frukosten!,
När du skippar frukosten placerar din kropp i svältläge och den vill spara energi så den klarar dagen. När du äter frukost säger du också till din kropp att du är vaken och att du inte fastar längre. Det betyder att din kropp är redo att bränna fett och använder energin under dagen.

• En hälsosam frukost hjälper din kropp att konsumera tillräckligt med kalorier – Att ha tillräckligt med kalorier är viktigt eftersom det ökar din energi och du orkar mer. När du hoppar över frukosten förbrukar du inte kalorier som skulle hamna i dina energinivåer. Detta skulle också sakta ner din ämnesomsättning och du blir trött.

• Att äta frukost är viktigt för att gå ner i vikt, eftersom det hjälper kroppen och dig att nå ditt viktminskningsmål snabbare.
Enligt forskning och studier är de personer som struntar i frukosten de som var 4 gånger mer benägna att vara överviktiga. Om du inte vill riskera att gå upp i vikt, se till att inte hoppa över frukosten.

Det här med vikten av att äta frukost för kroppen och skallen när man bantar.
Frukost är dagens viktigaste måltid; Det gör att dagen blir lättare, du blir på bättre humör och du mår bättre.
Naturligtvis, när du bantar, se bara till att du följer en bra näaringsriktig frukost så att du effektivt kan gå ner i vikt och uppnå dina mål för viktminskning.

Att äta frukost är bra och hälsosamt, så tänk inte att hoppa över frukost skulle hjälpa dig gå ner i vikt, det är felaktigt och gör så du går upp istället, ktoppen lagrar för sämre tider.
Detta kommer bara att få dig att känna dig svag och ohälsosam, och detta gör att inte når tid mål att gå ner i vikt. Ät en hälsosam och god frukost varje dag och följ rätt råden och rönen. På nolltid blir du förvånad över att se de positiva resultaten med din hälsa och kropp och mående.

Steg 2 – Optimera hydreringsnivåerna:

Vatten spelar en nyckelroll i kosthållning. Men ibland hamnar på en viktminskningsplatå och står stilla ovh inget händer! trots att du följer din diet till punkt och pricka,
Kanske är det så att du inte dricker tillräckligt med vatten? Studier har visat att många människor som inte dricker tillräckligt drabbas av svår eller mild uttorkning också du kan också drabbas – glöm inte att dricka!.

Din kropp behöver vatten för olika biokemiska processer. Fördelarna med att dricka tillräckligt med vatten till din kropp när du bantar är:

Vatten hjälper kroppen att omvandla fettreserver till energi. När kroppen är uttorkad saktas kroppens ämnesomsättningsprocesser
ner och detta hindrar nedbrytningen av fetter i kroppen och i själva verket din viktminskning och du sätter inga muskler när du tränar. Om detta inträffar din viktminskningskurva en platå och står still.

Vatten håller även tillbaka din aptit. Hypotalamusregionen i din hjärna tjänar rollen som att kontrollera begär och aptit,
med kontrollcentralen för törst och hunger som ligger bredvid varandra. Detta innebär att om du dricka tillräckligt, inte bara släcker din törst,
utan det tar också bort hungerkänslorna. En studie av Washington University visade att att dricka ett glas vatten innan du går till sängs minskar hungern mitt på natten.

Vatten hjälper också till att förebygga slapp hud, vilket är en vanlig bieffekt av viktminskning.
Det ger huden ett friskare och ungdomligt utseende genom att hjälpa till med rekonstruktionen av förstörda hudceller.

Vatten hjälper till att eliminera avfallsprodukter från kroppen. När du bantar, går kroppen ner i vikt och det finns extra produkter som skall rensas ut.
Detta innebär att kroppen kräver tillräckliga mängder vatten i vilka de oönskade produkterna löses upp och utsöndras från kroppen.

Vatten är effektivt för att hantera förstoppning. Om kroppen inte får tillräckligt med vatten, är den tvungen att suga upp den från sina inre reserver, normalt kolon,
vilket resulterar i att Man känner inget behov att gå på toa. Normal tarmfunktion återupptas när kroppen får tillräckligt med vatten.

I allmänhet leder mild uttorkning till ett antal hälsokomplikationer. Mild uttorkning kännetecknas av följande symtom: trötthet, hunger, huvudvärk och förstoppning.
Men så snart du får vattnet i balans uppnår du vad dietexperter kallar en genombrottspunkt.
När vätskevinvån i kroppen blir normal börjar levern och det endokrina systemet fungera mer effektivt, vilket hjälper till att återinföra din naturliga törst,
samtidigt som din hunger minskar avsevärt. Detta resulterar så småningom i ökade ämnesomsättningshastigheter som underlättar nedbrytning och förlust av fett i kroppen.

Hur mycket vatten behöver kroppen:
Sammanfattningsvis visar fördelarna ovan tydligt vikten av att dricka vatten, särskilt om du är på diet. Ändå bör alla göra dricksvatten till en vana.
Det bör inte bara göras när du är törstig eftersom törst i sig är en indikation på närvaron av uttorkning.
Därför borde varje vuxen ta minst 6 till 8 glas vatten varje dag under kallt väder.
Eftersom det finns mycket svett och vätskeförlust vid varmt väder måste ytterligare glas med vatten tas. Slutligen, om träning ingår i din dietplan,
se till att du dricker 6-12 glas vätska efter 15-20 intervaller. På så sätt kommer du att bibehålla den mest gynnsamma vätskebalansen under dina träning

Steg 3:

Rätt sömn och återhämtning:

Att betrakta sömn som en aktivitet är svårt. Man antar att sömn är en fas av aktivitet eller vila eller både ock.
Men faktum är att sömn är den aktiva fasen i hela vår dagliga rutin, när många kroppsfunktioner påskyndas.
Försäljningsdata för sömninducerande lugnande medel och sömntabletter bevisar de ökande fallen av sömnbrist som beror mycket på den moderna livsstilen, alltid närvarande med luren i högst hugg.
Även om det finns djupgående forskning om hur viktigt det är att träna för kroppen, är det få som börjar med önskan att lära sig om vila och sömn …
men det är ändå en av de viktigaste faktorerna för allmän hälsa och välbefinnande och vem kan utföra ett fysiskt krävande jobb utan vila?

Vad är sömn? För det första är det viktigt att förstå att medan kroppen vilar, går sinnet och hjärnan på återställnings drift och få ny energi för nästa dag.

Kroppssignaler skickas till de olika organen för att börja bygga upp den nästa timme med optimal åtgärd. Ju mer sömnberövad en person är, desto större är chansen för bristande fysisk och mental aktivitet, eftersom du inte har tillåtit din kropp att återhämta sig från den tidigare kampen eller förbereda dig för nästa. Sömn är en period av nerv- och muskelavslappning som börjar en period av reparation och föryngring av alla vävnader och organ, mycket behövs efter en dag med hektisk, ofta ansträngande aktivitet. Sömn bestäms av en viss biologisk cykel som kallas ”dygnsrytmklockan”. Det beror på intervallen för ett visst antal timmar att vara vaken följt av sömn och så vidare.

Andra faktorer som påverkar sömnen kan vara – mängden ljus, stressnivåer, ämnesomsättningsnivåer och till och med medicinen vi kan ta.
Kraften i sömn: Sömn är en kraftfull energiförstärkare på grund av att medan vi sover den process som kallas “anabolism” startar; förstås enklare som återvinningsprocessen för celler och vävnader genom produktion av enzymer och proteiner.
Det motverkar faktiskt effekten av ‘katabolism’ eller processen som inträffar när du tränar eller tränar under dagen, vilket ger en åtgärd där energi frigörs från celler. Detta påverkar kroppens molekylära komponenter. Om din katabolism överstiger anabolism kommer lite tillväxt att hända.
De som anstränger sig med ett tuffare träningspass eller spelar en extra timme måste alltså ge sin kropp extra vila för att upprätthålla sin tillväxt av muskelmassa, som är direkt proportionell mot konditionen.
Det finns ingen tvekan om att mental vakenhet, koncentrationsnivåer, kommunikation, kreativitet, emotionell balans och produktivitetsnivåerna hos en individ också påverkas av mängden sömn.
Återhämtningsprocessen: Långvarig sömnbrist har kopplats till ångest och depression och du fungerar sämre i vardagen.

Sömn påkyndar frisättning av vissa hormoner som påverkar kroppens centrala nervsystem och därmed påverkar humör och emotionell stabilitet. Mindre sömn ökar Cortisol, vilket är ett kataboliskt hormon och det minskar testosteronnivåerna som är direkt relaterade till muskelmassa. Mindre sömn innebär också en högre insulinnivå som ökar kroppens motståndskraft mot näringsabsorption. Även om man inte kan bestrida vikten av konditionsträning inklusive styrketräning måste man förstå mekaniken för vad som verkligen händer med kroppen medan denna fysiska stress står inför. Medan vi tränar eller lyfter vikter drar sig musklerna samman eller kramar sig och blir därmed komprimerade eller förkortade. Detta händer när muskelfibrerna komprimerar. Med varje stimulans du ger din kropp är musklerna ansträngda att svara. Vad som emellertid måste inses är att muskeln mellan stimulansfaserna måste återhämta sig från den genom att bygga nya broar över de nya muskelgrupper som långsamt bildas. Denna tillväxt är endast möjlig när kroppen vilar.

En annan störande konsekvens som kommer med att kompromissa med mängden sömn är i de ökade nivåerna av kortison som har kopplats direkt till mer bukfetter. Även om det har funnits encyclopedisk kvantitet av forskning om fördelarna med träningsprogram, väldigt lite uppmärksamhet ägnas åt kroppens betydelse och dess sömnbehov. Att balansera tunga träningspass med sina mildare versioner och adekvata pauser från ansträngande rutiner är inte bara det bästa receptet för perfekt hälsa, det är det bästa sättet att få optimala fördelar med din träningsrutin

Steg 4 – Cardio träning för hög intensitet för att bränna fett:

Att använda högintensiv kardio träning för att bränna fett snabbare är ett vanligt tillvägagångssätt som har använts avmånga som vil ha resultat av träning,
ett bra sätt at träna för många, en populär grupptrännig är HIIT. men det bör alltid göras i en kontrollerad miljö och via en väl utformad plan.
Det råder ingen tvekan om att den här typen av träning verkligen bränner fett mycket snabbare, men hur fungerar det egentligen?

Anledningen till att det fungerarså bra är att din kropp blir ombedd att producera mycket mer energi än den har lagrat för att hantera intensiteten i träningen
och den gör det genom att bränna bort de fettreserver som den har byggt upp en lat dag.
Din kropp måste sedan fortsätta producera energi även efter att du slutat eftersom den behöver det för att börja reparera musklerna och sätta din kropp i trim igen efter din ansträngande träning.

Det är också viktigt att påpeka att den här typen av träning fokuserar på att bränna en annan typ av fett än vad du skulle få göra ett konditionsträning som har en lägre intensitet, som en snabb promenad.
Problemet med kardioarbete med lägre intensitet är att det bara får ditt hjärta att arbeta till cirka 60% av den maximala hjärtfrekvensen, men det är inte tillräckligt högt för optimal fettförbränning i kroppen.
Istället bränner du bara de enkla grejerna, men det hårdare fettet kommer fortfarande att finnas där, så genom att öka intensiteten bränner du av båda typerna vilket leder till snabbare viktminskning. <en komination av låg och höginstensivt får din kropp att må bra.

Det finns andra skäl till varför du bör träna högintesivt och en viktig anledning är att du då kommer att kunna hantera mjölksyra mycket lättare. Det är denna mjölksyrauppbyggnad som resulterar i att muskler blir trötta och bränner med dig och sedan slutar,
så genom att lära dig att hantera detta kan du träna under längre perioder vilket leder till att mer kalorier och fett bränns av och att vikten försvinner och du får kondition.

Det tar viss tis att bränna fett och få kondition för att bygga den kropp du önkar och förbränna fett och få konditon, jag sett många runda person börja hurtigt, men efter några veckor är dom bortafrån gymmet.

Slutligen resulterar detta tillvägagångssätt i att förbättra din kropps känslighet för insulin och resultatet av detta är att musklerna kommer att absorbera glukosen och använda den för att reparera sig själva och för att få energi snarare än att förvandlas till fettreserver.
Det betyder att när du bränner bort fettet och sedan går ner i vikt ska det vara så snarare än att saker du gör beroende på hur mycket du har gjort under veckan.

Att använda högintensiv kardio träning för att bränna fett snabbare fungerar verkligen, men du måste vara beredd att lägga mycket arbete för att uppnå bästa möjliga slutresultat och ha tålamod.
Genom att använda detta tillvägagångssätt kommer din kropp att förbränna fett eftersom den behöver den plötsliga energistigningen och du kommer också att bygga magra muskler snabbare så att du får muskler och snyggare kropp,
men du kommer också att märka en skillnad när du kliver på vågen trots allt är den viktiga delen.

Nyckel 5 – Lär dig hur du läser etiketterna på maten:

För att du ska kunna få effektivt i din dagliga mat och ändå välja näringsmässigt utmärkta livsmedel,
måste du förstå näringsetiketter på förpackningen. Ganska ofta hävdar företagen som tillverkar olika livsmedel på förpackningen att de har låg fetthalt eller är friska,
men sanningen är att det finns dolda faror där inne för människor som har olika dieter.
Att kunna läsa etiketterna kan därför göra stor skillnad i den potentiella framgången för någon som försöker gå ner i vikt.

Först måste du titta på serveringsstorleken på etiketten eftersom näringsinformationen som finns där kommer att tala om en serveringsstorlek
som är mindre än den totala storleken på den artikel du tittar på.
Detta är viktigt eftersom ett antal företag nämner en del av säg 30 g och listar näringsinformation för den mängden, men de vet att de
flesta kommer att ta dubbelt så det är faktiskt inte i närheten av så hälsosamt som du tror.
Vad du behöver göra är att titta på serveringsstorleken och om du äter dubbelt så måste du fördubbla siffrorna för att se hur hälsosam den faktiskt är.

Ett annat viktigt område att titta på är när de diskuterar procentandelen av den dagliga rekommenderade mängden som en del täcker,
eftersom detta kan berätta mycket om vad som finns i produkten och hur det kan påverka din dietplan.
Återigen måste du titta på serveringsstorleken tillsammans med detta, för om serveringsstorleken är 30g och det ger dig 25% av ditt dagliga rekommenderade saltmängd och du tar 60g, s
å måste du fördubbla 25% för att få en sann reflektion. Titta också för att se om de nämner hur många kalorier per dag denna rekommenderade mängd baseras på eftersom majoriteten kommer att vara för 2000 kalorier, men du kanske är mindre än så att du måste beräkna den därefter.

Slutligen är det värt att titta på hur man läser de enskilda ingredienserna eftersom de tenderar att använda termer som natrium istället för salt eller de kommer att prata om kolhydrater istället för att bara lista upp hur mycket socker som finns i det.
Tanken här är att genom att använda mer professionella namn, så låter det hälsosammare och det kan vara en idé att titta på namnen på etiketterna du har nära dig nu och anteckna de termer som används så att du vet om omättade fetter är bra eller dåligt,
hur mycket vitamin B12 är bra för dig och att du förstår vilken typ av socker de har lagt i maten och vad som förekommer naturligt på grund av ingredienserna.

Så det är så att läsa näringsetiketter för att gå ner i vikt och det finns verkligen
inget komplicerat med det så länge du bara tar dig tid att läsa saker ordentligt. Enligt lagen måste de ha den här informationen tryckt där,
så länge du har förståelse för mängderna av olika saker du ska äta för din dietplan, bör du hitta det lite lättare att gå vidare och gå ner i vikt.

Nyckel 6 – Tona din kropp med styrketräning:

Övervikt är ett av de vanligaste problemen som drabbar väldigt många människor från hela världen.
Det finns ett behov av att gå ner i denna oönskade vikt för att undvika hälsokomplikationer som hjärtinfarkt och andra relaterade sjukdomar.
Styrketräning är nyckeln till snyggare kropp och kan hjälpa dig att förlora överflödigt fett och få muskler.
Exempel på några av de vanliga styrketräning är: tyngdlyftning, sportaktiviteter som basket och spjut, isotonisk styrketräning som innebär användning av
skivstänger och hantlar. Nedan finns en detaljerad guide över vikten av styrketräning för att gå ner i vikt, en populär grupptränings aktivitet är Tabata som kombinerar styrka och kondition.

Träning ökar ämnesomsättningen – Metabolismen avser den hastighet med vilken kroppen omvandlar fetter till energi för olika ändamål.
Styrketräning hjälper till att öka muskelmassan med vilken fetterna metaboliseras och detta i sin tur hjälper till att minska kroppsfett.

Förbättrar kroppsställning – Eftersom praktiskt taget alla fysiska aktiviteter i denna kategori involverar alla kroppsmuskler, hjälper de till att stärka och öka musklerna.
Detta i sin tur hjälper en att förbättra kroppshållning.

Ökar blodcirkulationen – För att kroppens organ ska fungera optimalt måste de ha en tillräcklig och oavbruten tillförsel av blod som är rik på olika
näringsämnen som proteiner och kolhydrater. Styrketräning hjälper till att säkerställa att blodcirkulationen i kroppen är optimal.
Detta bidrar i sin tur till att alla vitala kroppsorgan fungerar normalt och ger vardagen en glans av lycka.

Minskar risken för skador – Att gå ner i vikt innebär ett antal fysiska aktiviteter som kan leda till skador, särskilt under de första passen.
Till exempel kan nya medlemmar uppleva led- och muskelsmärtor men problemet försvinner när kroppen blir bekant med aktiviteten.
Styreträning hjälper till att minska din känslighet för skador eftersom kroppsdelarna kommer att kunna motstå trycket effektivt och stärker din kropp.

Förhindrar hjärt-kärlsjukdomar samt artrit och diabetes- Övervikt har varit nära kopplat till ett antal hälsokomplikationer och övervikt.
På grund av det faktum att dessa övningar kommer att minska och förhindra ansamling av fetter i kroppen, kommer dina chanser att drabbas av olika hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och artrit att minskas avsevärt.

Ökar självkänslan – I de flesta fall stigmatiseras personer som lider av överviktproblem ofta av samhället.
Lyckligtvis hjälper motståndsträning att minska denna stigmatisering och öka din självkänsla. man känne sig stark och klarar vardagen bättre.

Förbättrar dina sömnmönster – Övervikt kan snedvrida ditt sömnmönster, särskilt om problemet stressar dig för mycket.
Genom Styrketräningens fysiska aktiviteter kommer du att kunna lösa problemet helt.
Detta kommer i sin tur att hjälpa dig att sova mycket bättre på natten och öka din produktivitet hemma eller på din arbetsplats.

Ökar bentätheten och styrkan – Som namnet antyder kommer den här träningen inte bara att hjälpa dig gå ner i vikt utan också öka din bentäthet och styrka.
Ökad ben styrka hjälper dig att minska din känslighet för skador och förbättra dina prestationer för olika fysiska uppgifter.

Vanliga missuppfattningar om styrketräning:

  1. Kvinnor som gör styrketräning blir skrymmande och muskulösa.

Denna myt har funnits i så många år och tyvärr tror många kvinnor det är så.
Kvinnor har inte förmågan att samla på sig stor muskelmassa när de gör styrketrännig för att öka sin ämnesomsättning.
De som förstärker är de som tar manliga hormoner och injicerar anabola steroider i kroppen.
Den här typen av kvinnor är mestadels professionella kroppsbyggare. Undvik anabolastreioder och annat farligt!
Men om du bara vill uppnå en mager tonad kropp kommer styreträning att ge dig just det; inga skrymmande axlar eller armar utan en snygg tonad kropp
att vara stolt över.

  1. Vikter och dyr gymutrustning är nödvändiga för styrketräning!

Medan fria vikter och annan gymutrustning är nödvändiga för att påskynda dina framsteg, är de inte nödvändigtvis de enda saker du kan använda för att bygga muskler.
Det finns en mängd olika sätt att bygga muskler och några av dem inkluderar: måttband, stänger, Pilates, med din egen kroppsvikt och isometrisk träning.
Det finns många program för styrketräning som inte använder någon utrustning men de hjälper människor att uppnå utmärkta resultat.

  1. När du blir gammal kan du inte bygga muskler,

Detta är inte sant eftersom studier visar att även personer som är över 65 år år kan bygga muskler.
Dessutom kan personer som är i 50- eller 40-talet kunna bygga tillräcklig muskelmassa med bara några träningspass per vecka.

  1. Styreträning kräver timmar och timmar träning per dag.

Detta är den vanligaste största missuppfattningen om styrketräning som kan hjälpa till att öka din ämnesomsättning och muskler.
Experter tror att så länge du äter en hälsosam och balanserad kost och du inte har några sjukdomar, behöver du bara ca 20 minuter till en halvtimme per vecka för att du ska
kunna uppnå resultat.

Det är inte timmarna du spenderar på gymträningen men det är hur ofta du gör dem och hur hårt du trycker på din kropp.
Det har fastställts att när du lägger till ett halvt kilo muskler kommer din ämnesomsättning att öka och du kan bränna upp till högst 50 kalorier per dag.
Föreställ dig hur många kalorier du kan bränna när du lägger till 10 kilo muskler.

  1. Du måste ständigt lyfta tunga vikter för att bibehålla muskelmassan.

Om du tränar varje dag kommer du sannolikt att bygga mer muskler och påskynda din ämnesomsättning, eller hur? Fel!
Det har bevisats att de människor som uppnår fenomenala resultat är de som tar pauser mellan sina arbetsdagar.
Muskler byggs när våra kroppar vilar och inte när de är aktiva som de flesta vill tro. Kroppen måste också återhämta sig efter ett intensivt träningspass.

Steg 7 – Träning är en livsstil!

Närhelst ett speciellt tillfälle eller en semester närmar sig, letar folk ofta efter snabba viktminskningsprodukter eller program eller till gymet för snabba resultat.
Även om det ser bra ut i badkläder under sommaren är det inte en dålig idé att leta efter en genväg till viktminskning kommer slå tillbaka förr eller senare.
Sanningen är att träningär en livsstil och inte en modefluga. Det är ett resultat av en konsekvent ansträngning som involverar motion, korrekt matintag och rätt mängd vila.
Denna nyckel kommer att avslöja hur man uppnår en hälsosam livsstil som hjälper till att tappa vikt permanent och få en snygg kropp.

Först måste du ändra din uppfattning om viktminskning. Det handlar inte bara om att titta på din vikt på skalan.
Viktminskning bör handla om att ändra din kroppssammansättning genom att ha mindre kroppsfett och få fler muskler.
För kvinnor betyder det att man tappar sidohandtag och tonar låren. För män betyder det främst att du minskar midjan.
På senare tid förknippar hälsoexperter hjärtsjukdomar med en stor midja. Att ha rippat abs är därför inte bara av estetiska skäl utan främst för livslängd.
Viktminskning är ett mål för att uppnå god hälsa; Att se bra ut bör bara vara en konsekvens.

För det andra måste du träna dagligen om möjligt. Om du är överviktig använd P.T för att förhindra knäskador och att få mål att träna rätt.
Utför denna aktivitet konsekvent genom att spendera minst trettio minuter om dagen. Eller så kan du prova en högintensiv intervallträning (HIIT) för att starta din ämnesomsättning.
bra övningar som burpees, bodysquats, push ups och bergsklättrare. Detta är mycket kortare att utföra men kräver kardiovaskulär hälsa och viss mått av kondition. HIIT chockar kroppen för att drastiskt öka ämnesomsättningen som leder till viktminskning. Detta är dock inte att rekommendera för personer som precis börjat träna.

För det tredje, utbilda dig själv om rätt matintag. Människor som behöver gå ner i vikt bör konsumera mindre än deras totala energiförbrukning.
Dessutom är makronäringsämnen som protein i centrum tillsammans med komplexa kolhydrater. Att minska konsumtionen av sockerhaltiga livsmedel gör mycket bra för din kropp.
Hyperlidimia, ett tillstånd där kroppen har höga nivåer av kolesterol, utlöses ofta av fetma och diabetes.

Undvik att äta snabbmat. Förbered måltider för din matlåda och ta med dem till jobbet. Välj magert kött och krydda dem med kryddor. Se sedan till att du har lite grönsaker och mer fiber i din kost.

Slutligen minimera stress i ditt liv genom att hantera dem. Återigen kan du tillgripa träning för att skaka av stress från jobbet.
Lyssna på avkopplande musik. Njut av tiden med din familj eller ha en hobby du älskar. Stress producerar hormoner som kortisol som saboterar våra försök att gå ner i vikt.
Få också tillräckligt med sömn så att ditt sinne och din kropp kan fungera optimalt.

Som du kan se är viktminskning en livsstil och inte en modefluga. Det betyder att prioritera träning framför en stillasittande livsstil.
Det betyder att välja rätt mat för att bränna din kropp. Framför allt betyder det ett hälsosamt perspektiv på vad livet handlar om – ta hand om dig själv för dina nära och kära och framfört allt för dig själv.

Slutsats: Tips för att påbörja din omvandlingen och träning.

När vi avslutar den här guiden kommer vi att täcka några extra tips och tricks som hjälper dig med att förvandla din kropp.
Vissa tips kan kräva att du anpassar din livsstil helt. Men de är till stor hjälp för att gå ner i vikt.

Träning:
Det är det säkraste och mest naturliga sättet att gå ner i vikt. Träning kan göras på så många sätt att passa in i dina dagliga aktiviteter.
Du kan till exempel välja att cykla till och från din arbetsplats eller ditt köpcentrum istället för att ta en buss. Använd trappan istället för hissen, kan fu gå
istället för att ta bussen?.
Andra aktiviteter som promenader, jogging och löpning kommer också att bidra till viktminskning.

Du kan också göra det roligt att träna, som att spela basketboll eller padelmed dina kamrater eller barn, gå långa promenader med dina nära och kära
som så småningom kommer att bränna kalorier. Å andra sidan kan du strukturera en träningsrutin varje dag som kommer att involvera minst 30 minuters styrketräning.
Kom ihåg att övningar utöver att bränna upp fett och kalorier också hjälper till att bygga en muskelmassa som är viktig för kroppens ämnesomsättning.

Konsumera rätt drycker:
Om det inte går att sluta helt med alkohol, begränsa dig till högst två i enstaka fall när du måste ta alkohol.
Alkohol har inget näringsvärde för kroppen och kroppen använder den vanligtvis som sin första energikälla.
Alkohol påverkar dig också att äta fel typ av mat, helst skräpmat som innehåller mycket kalorier. Det är därför viktigt att undvika alkoholkonsumtion eller att begränsa konsumtionen
så mycket som möjligt.

Undvik på samma sätt fruktdrycker och juicer och läsk. Välj istället dietdrycker och mycket vatten.
Vatten undertrycker de vanliga uppmaningarna att äta och hjälper dig därför att gå ner i vikt. Det håller också kroppen hydratiserad,
vilket är perfekt för näringsämnen som släpps ut i kroppen.

Grönt te är också en favoritdryck för människor på ett viktminskningsprogram.
Studier har visat att konsumtion av grönt te leder till att fler kalorier förbränns snabbare än de som inte konsumerar det.

Konsumera rätt mat:
Ät rätt mat som inte bidrar till viktökning utan snarare till viktminskning.
Druvfrukter har visat sig vara effektiva för att hjälpa människor att gå ner i vikt. Att konsumera en halv druvfrukt tre gånger om dagen förbränner mer kalorier genom att öka
kroppens ämnesomsättning. Å andra sidan, undvik eller minimera konsumtionen av fetter, särskilt animaliska fetter eftersom de innehåller mycket kolesterol.
Välj skummjölk och ost med låg fetthalt. Konsumera på samma sätt magert kött, helst vitt kött. Dessutom väljer du obearbetade livsmedel eftersom deras kalorier och fettinnehåll är lägre.
Å andra sidan, om du måste konsumera bearbetad mat, som bröd, väljer du hela kornbrödet eftersom det innehåller mycket kostinnehåll. Fiber hjälper till att bränna kalorier.

Det som också ska undvikas är raffinerat sockerinnehållande produkter och skräpmat. Leta efter sockerersättningar att använda i stället för socker.
Skräpmat har lågt näringsvärde och högt kaloriinnehåll.
Undvik det också. Men se till att du konsumerar mycket frukt och grönsaker och minimerar stärkelseprodukter för en nästan ideal kroppsvikt.

Undvik snabbmat! ä är väl en självklarhet? Ta en dag i veckan där du får njuta av godis eller annat gott.

………………

Källor: https://knowledge-place.wealthmeethealth.com/individual/be-smart/article/7-key-ensuring-overall-health-in-middle-age
http://primerohealth.org/en/7-keys-to-health
http://www.ohi.co.za/page.php?13

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon