Som de flesta vet är att älgjakten är helig graal för Ottsjö pöjkan. Och en och annan kvinna. Att jaga är något dom föds med, jag undrar hur dom kommer ut med geväret i handen? När dom föds.

När jag var i början av tonåren så tjatade jag på pappa, jag vill vara med på älgjakten och han gav med sig. Klockan 4.30 väckte han mig, en sömndrucken tonåring gick efter pappa och det kändes som en evighet innan vi kom till poststället och där satt vi ner.

Och det hände ingenting, ingenting, det kliade överallt och det hände ABSOLUT ingenting och det hända nada noll mera ingenting. Efter ett tag började ögonlocken bli tyngre och tyngre som en tonåring man var bar det sig inte bättre än man somnade. Efter en lång? stund vaknade jag att det pratades och det var fullt liv och massor av jägare. Och där på pulkan låg en älg, men vad i hela världen! Jag hörde ju inte ens skottet! Men där låg den!

Nästa dag stod jag mot en träd och vägrade somna och det hände ingenting, absolut ingenting. Långt senare efter cirka en miljon? timmar gick vi hem med en munter far, jag fattade inte ett dugg, tänkte han älskar verkligen jakt!

Långt senare fick jag veta att det var grann poststället som fällde älgen och det var närmsta vägen över vår plats att frakta älgen till vägen och den väntande traktorn.