När jag var yngre fans det brevkurser, dagens ungar skulle nog skratta åt det, men då var det allvar. På baksidan av diverse serietidningar fans det en jag tydligt minns, man kunde köpa en brevkurs om hur man tränar för att bli stark, idag skulle vi säga body builder. Jag frågade far om jag kunde få köpa kursen, far fnyste föraktfullt: Gå och såga ved i 8 timmar så får du samma effekt! så det blev och förblev en dröm jag suktade på varje gång fantomen kom ut.

Jag blev äldre och jag började tjäna egna pengar, jag köpte en kurs om 10 st brev om naturmedicin, jag var verkligen intresserad av det. Jag läste med aptit varje ord i breven och svarade på frågorna som man skulle för att få nästa brev mot postförskott! Det var enkelt att svara på frågorna, allt var ledande i texterna…….. Efter 10 brev var mätt och nä aldrig fler brev kurser….. och i min brevlåda kom otaliga erbjudanden om att köpa hem ett eget apotek så jag kunde bota alla tänkbara krämpor.

På den tiden kunde man gå Hermods kurs och få gymnasie examen så bra. Man kunde få många lärdomar genom en brevkurs och plånboken blev tömd…… Idag skulle nog ingen gå en brevkurs, inte jag heller…..