Att byta länkar = Att synas:)

Varför byta länkar?

Att byta länkar med relevanta sidor är ett vanligt och effektivt sätt för att öka på sin trafik till sajten. Försök dock alltid att hålla dig till ämnen som handlar om din hemsidas ämne eller iallafall relaterar till någonting på din webbplats för att inte länken ska bli “spammig”.

En bra länk är en länk som hjälper besökaren och ger mer besökaren möjlighet att få mer information.

HITTA LÄNKBYTEN

Det finns en hel del olika sätt att skaffa länkbyten på.

1. FRÅGA ANDRA BLOGGARE OCH HEMSIDEÄGARE

Genom att fråga andra som har sidor och bloggar på nätet så kan man enkelt få länkar till sin sida eller blogg. Man ska tänka på att skriva ett personligt mail när man kontaktar dem så att det inte uppfattas som spam. Man bör också lyfta fram att genom att byta länk med dig så kan även de tjäna på det.

2. LÄGG TILL DIN SIDA ELLER BLOGG I LÄNKKATALOGER OCH ARTIKELKATALOGER

Att lägga till sin sida i en artikelkatalog eller länkkatalog är ett populärt sätt att snabbt få länkar till sin sida. Med denna strategi behöver man inte ens bemöda sig med att kontakta andra utan detta kan man sköta automatiskt genom att fylla i formulär i dessa kataloger. Genom att söka på orden ”länkkatalog” och ”artikelkatalog” på Google kan man hitta många bra kataloger där man kan publicera sina länkar. Artikelkataloger är bra för där får man styra över sin egen text och välja exakt vilket ord man vill att själva länken ska ligga på. Har du många länkar till din sida på t.ex. ordet ”kattmat” så kommer Google uppfatta att din sida är väldigt relevant inom ämnet ”kattmat” och göra så att vid sökningar på detta ord så hamnar din sida högt.

3. SÖK PÅ ”LÄNKBYTE” OCH ”LÄNKVÄNNER”

Genom att söka på Google efter ”Länkbyte” och ”länkvänner” så kan man hitta många bra sidor att byta länkar med. Vid sökning på länkbyte hittar man t.ex. en sida som heter Wallaby som erbjuder länkbyten och även bra information om att byta länkar och jobba med sökmotoroptimering.

OLIKA VARIANTER AV LÄNKBYTEN

När man talar om länkbyten så finns det ett par olika sätt man kan byta länkar. De två nedersta (3-vägs och 4-vägs) är att rekommendera, men de fungerar bara om man har mer än en sida eller blogg att ge länkar ifrån.

LÄNK MOT LÄNK

Att byta länk mot länk är det traditionella sättet att byta länkar. Detta innebär att du lägger en länk på din sida till den du byter med, och hen lägger motsvarande länk till din sida hos sig. Google brukar dock ganska snabbt uppfatta denna typ av länkbyte och inte ge så mycket länkkraft av detta byte som man får av de andra typerna av byten. Ordet länkkraft, även kallat link juice, återkommer vi till. För att få besökare genom folk som klickar på länkar fungerar detta sätt dock utmärkt.

3-VÄGSBYTEN

Ett trevägsbyte fungerar på så sätt att en av de som byter måste ha minst två sidor. En som ska få en länk och en som ska ge en länk, vi kallar dessa sidor F(å), G(e). Den andra personen behöver bara ha en sida att ge länk ifrån, A(ndra). Då ska länkarna riktas såhär: A ska länka till F och G ska länka tillbaka till A.

4-VÄGSBYTEN

För att ett fyrvägsbyte ska fungera måste båda personerna som ska genomföra bytet ha minst två sidor. Person A har två sidor A1 och A2. Person B har två sidor B1 och B2. Länkarna kan då t.ex. riktas på följande sätt: A1 ska länka till B1 och B2 ska länka till A2.

FÖRDELAR MED LÄNKBYTEN

Det är inte bara de besökare du får genom själva länkarna som är den största vinsten med att byta länkar. Folk söker mer och mer via sökmotorer idag och i Sverige är det främst Google som gäller. Genom att få många länkar på specifika till din sida så kommer din sida få större länkkraft för dessa ord. På så sätt kommer Google också förstå att din sida är mer relevant och du kommer hamna högre upp i sökningar. Hamnar du i topp 5 på Google för vissa sökord så kommer du få en mängd besökare även den vägen.

Stulet från webben

Keywords: Länkbyten, Länkar, Länkvänner, Länkbete, Fler besökare, Syns bättre på Google/Bing, Linkexchange, Exchange links, Byt länkar, Byt länk med mig, Länkbygge, Sökmotroptimering, Länknätverk, Blogg länkar, Blogg länkutbyte, Länkutbyte

OBS: Se till att det är: “Do follow när du byter!