Connes kiosk låg vackert före Fångomon vid Storån . Man såg det idag? rivna fiskedammen.


Det var ett lagomt avstånd när godis tarmen kallade. Man kunde cykla, vad gjorde man inte förr för lite godis. Det fanns godis och mint choco som jag gillade, om ni kommer ihåg, två bitar i omslag. Så gott, jag kunde ha cyklat till Östersund för en sådan. Men mamma skulle nog blivit sur.


Hos honom kunde man köpa lite kaffe, lite färdig varor och fiskekort, några fiske prylar och han såg även till din husvagn när du inte var där. Badplatsen städades från skräp. Det var mycket husvagnar där runt älven. Var han inte där. Gick man hem och frågade om han kunde komma och visst det kunde han.


Han kom gående, för ett barns ögon såg det roligt, han hade fönstertittar sjuka, vad den riktiga termen är vet jag ej. Men en godhjärtat man var det.
Senare när jag var hemma från Stockholm och vikarie för Farbror Stig och körde dit hemhjälpen. Satt vid vid bordet och han berättade om förr, ja jag kommer ihåg berättelserna. Han sade att läst in dom på tape och dom fanns hos biblioteket, har varit där och sökt, men dom stod med ett stort frågetecken i ansiktet när jag frågade efter dom.

Han hade en bil stående på tomten, jag frågade varför han hade en bil. Han svarade: Så nån kunde ge honom en biltur! Han satt i rullstol då jag var där. Du är saknad, varje gång jag åkt förbi har jag tänkt på kiosken. Min mamma var där vi flera tillfällen och skötte kiosken och jag gick runt överallt i väntan på hon skulle vara klar. Hon köpte en glass åt mig ur en stor frysbox i kiosken, jag fick inte gå in. Fick vackert vara utanför.


Det kom kunder dom köpte kaffe och mer jag inte kommer ihåg, en man stannade vid bordet som stod utanför och tittade på mig ingående, en söt liten flicka, min är död sade han med ledsna ögon, men jag har fisket kvar, han kom från Sundsvall. Conne kom ofta in till oss i Ottsjö och pratade med far eller då farfar levde. Efter när han slutat med kiosken försökte Göran och Arne ett tag hålla liv i den. Vart den tog vägen? Vet jag inte.