David i Hegre var alltid en proper man, alltid välklädd och en
baddare på att göra drag för fiske, som han gärna sålde. Min far köpte ett, ett bra fiskedrag för han var väldigt rädd om det och det ligger i min väska för fiske, fast jag är nog inget vidare på fiske. Han bodde nere vid sjön.

Han kunde man påträffa varsomhelst ute i skogarna runt byn. Han gick mycket i skogarna.
Han såg också till alla torrdassen som fanns runt sjön, om dom finns kvar? vet jag inte, men han hade en båt han for runt i och såg till dassen och tog med eventuella sopor hem. Vem som betalde det vet jag ej, kanske fiskeföreningen? Eller turistföreningen. På den tiden jag var liten
kunde man en Söndag se 50? tal båtar ute på sjön, dåtidens dataspel. Jag hade ingen talan så jag var med i båten. Bäst minns jag dock när vi gick iland nånstans och grillade korv, Gud! vad gott det var, sjöbris gör en hungrig.

David i Hegre kom ibland upp till oss och då ville han spela fotboll med oss småttingar iklädd fluga och snygga skor.
Men en stunds fotboll det var roligt. En man med hjärta av varm glädje. Han tyckte om barn och gillade att spela med oss. Med honom var livet roligare. Ibland var jag far eller farbror Stig ner till honom
och de pratade, själv fick sitta och kolla in hans fiskedrag, vad jag kom ihåg, nu från ett barns minne så var det en enastående kollektion av drag.

När jag kom åter från mina år i Stockholm var han fortfarande i god vigör och bra minne. Många stunder av minnen från förr han berättade för mig om slitsamt liv i timmerflottningen, om att vara sparsam och alltid veta att det kommer en morgondag.

Runt Ottsjön fanns Pilsnerbäcken, när man kommit var det läge för en pilsner innan man satte näten.
Vid djupbäcken fanns dom största fiskarna, dom man gärna sålde till hugad spekulant. Vid ridvadet skulle man lägga från bäcken och ut, bäcken hette, Lappkungens bäck. Han berättade var alla bäckar hette, men det ovan är dom jag kommer ihåg. David i Hegre, gör du ett fiskedrag åt mig när vi syns ovan där?