Du lever i dina viktigaste fordon,  din kropp, varje dag.  När den inte fungerar smidigt, kan du reagera negativt. Om du är trött och utmattad, hungrig, överarbetad, stressad, orolig eller har ont, du sannolikt har mindre tolerans, dålig perspektiv och en attityd som ingen runt omkring dig förtjänar, speciellt din älskade.

Sova tillräckligt, äta gott och motion. Vetenskapen har visat att alla tre av dessa är viktiga för vårt dagliga välbefinnande och i förlängningen viktigt för välbefinnande i ditt äktenskap. Jag vet att du inte kommer att kunna ändra allt omedelbart och du bör inte försöka. Men du vet var du är svag. Göra ett åtagande i dag att ändra en sak om ditt ätande, sovande eller motionsvanor.

När jag började arbeta med XX, han sov inte bra.Trött delen av dagen, kom han nära att bli självmordsbenägen. Under vårt andra möte, upptäckte jag att han höll på med hetsätning på skräpmat,  dricka 5-6 läsk om dagen och han aldrig fungerar.

Det retade mig. Han betalade mig att se ett mirakel inträffar i hans liv och det fanns inget sätt jag kunde hjälpa honom att inse att mirakel om han inte ändrat dessa beteenden. Så vi ställde tre enkla mål:

1. Släng ut skräpmat,
2. Inte mer än en Läsk på dagen,
3. Träffa vänner på fredag?? för att spela basket!

En vecka senare att han mådde mycket bättre. Två veckor senare var han en förändrad man. En månad senare var han nästan av sig sin medicin för depression. Och i hans sinne, jag var en undergörare. Knappast. Jag trodde jag var bra på små råd, uppmuntra honom att göra vad han redan visste att han skulle göra.

Inte sabotera alla goda saker som du försöker göra med hälsovanor som stinker. Försök inte ändra allt på en gång. Börja med några små saker och små framsteg lite varje vecka.

De flesta av oss, som XX, har en ganska bra uppfattning om vad vi borde göra eller inte göra, men vi har inte mod eller vilja att förändra vår självgoda sätt. Eller om vi gör förändringar är det inte länge förrän vi halka tillbaka i gamla vanor. Som det var med XX, vi behöver en mentor.

Någon att utmana oss och hålla oss ansvariga för att göra nödvändiga förändringar. Om det låter som du, när du väl erkänna att svaghet, är du redo att erkänna att Ja, jag behöver hjälp. Jag vill visa dem en ny väg att börja rubriken på och ge uppmuntran på vägen. Varandras händer med oss?? och flytta in i ett nytt liv.