Döden är nog ingen som vill ha knackandes på ens ytterdörr! Han är ovälkommen gäst.  Han kommer till alla och när du minst av allt behöver honom.  Man vill inte ha honom som sin bästa vän heller. Men döden är något vi alla får tampas med mer eller mindre genom livet. Det är jobbigt och tröstlöst när man är i sorg och det känns ibland som om hela världen är emot en.

Döden väntar inte på någon och ger inga uppskov heller! Ger inga garantier om evig liv, ger ingen dispens vid obotlig sjukdom, men mirakel kan inträffa som till exempel, en svårt sjuk som tillfrisknar. Men man får inget förskott av döden heller….

Döden är här och närvarande vare sig vi vill eller inte!

Min mor som var trogen Frälsningsarmen hela sitt liv. Var inte rädd för döden, hon sade döden är bara ett hinder för att komma till nästa plats!!

Jag har träffat döden många gånger, försökt självmord så många gånger så glömt bort hur många gånger jag försökt. Och det är inte bra för hälsan eller psyket.  Man mår skit varje gång. Men döden ville inte ha mig ännu…..Så tyvärr…Ni får släpa på mig ett tag till….trala….

Döden väntar inte å någon, men man behöver inte ha så bråttom att träffa honom, en del har väldigt bråttom. Genom fylla och dumhet, genom självmord, genom att bli mördad.

Vem vill ha döden som närmsta vän? vad gör du för att behålla hälsan och må bra mentalt? Själv tränar jag, läser en bra bok och umgås med min hund och katt.