Dubail: 2/1-2018 t.om: 14/1 – I mitt fall 15/1 2018.


Det jag lärt mig på resan, ta alltid med tvättmedel, man vet inte vad ett lägenhetshotell innehåller! Tack! För den lärdomen Cathis. Och att som vanligt är hotellsängar hårdare än granit att sova i! Men man sover i alla fall, men med öma lår och rygg.


Annars var det en fin upplevelse, ett minne för livet. Varmt! c:a 25 grader och varm pool på hotellet. Vid kom till Dubai klockan 1 på natten, men hotellet välkomnade oss varmt. Dom första dagarna for vi runt med turistbuss, s.k: hop on – hop off buss, trevligt att sitta överst i dubbeldäckaren och kolla in staden. Det första jag tänkte på var: Bara höghus!


Sen var vi till världens högsta byggnad: Burj Khalifa. Vi steg upp tidigt vid 6, för att se soluppgången i Dubai, magiskt. Och det ingick fika, gott men trångt i där man fick sitt morgonfika.
Var även till varuhus, vi var även till fler. Det vi var på som ingick i bussen runt, ingick även ett akvarium, häftigt, jag vill inte bråka med en haj, den saken är säker….


Varuhusen är lite större än här, vanligtvis 100 butiker, när vi ville till ett annat, sa: men det är ju bara 50 butiker! Ska ni inte något större? Billigt? Inte så det skriker: kom och köp! men prisvärt. Om inte för att bara kolla in alla butiker.
Det är gott om skyskrapor i Dubai, så ta med liniment för halsen……


Att göra finns det gott om, här är vänliga människor som kan service, miljöpartiet skulle få spader! 7 filiga vägar mitt i stan….Inget konstigt alls!


Global village var en annan kul sevärdhet, hela världen på en plats, nåja, Sverige och norden buntade dom ihop till Skandinavien. Alla “länder” fylld med shopping, om du tänkt shoppa upp plånboken kunde du få en man som körde din shoppingvagn medans du shoppade loss.


Vi hann även med Zero gravety ett litet lyxigare pool med glaskant.
Bara att promenera vid marinan en skön varm sommarkväll och sedan dyka in på ett matställe. Mat är prisvärt och mycket att välja på.


Öken safariet var spännande. Att åka över sanddynorna med sin driver. Urkul! Och vi fick även leka lite ATV sanddyna köra. På campen fick vi god mat, tjejerna till vänster och killar till höger i matkön. Fick rida en kort stund på kamel och träffa en livs levande falk. Under tiden dom underhöll med dans, eld konstnär och vid magdansen var jag tvungen att gå på toa, det gick inte så bra. Jag ramlade och knäet gick ur led.


Så det gjorde ont och jag besöka ett sjukhus i Dubai. Tack för reseförsäkringen, annars hade det varit dyrt! men och andra sidan fick jag och Cathis en extra dag i Dubai och flyga Business Class hem, kommer aldrig att flyga annat efter den upplevelsen…..