EN BLOGGARES BLOGGUTMANING

  1. Hur länge har du bloggat och varför började du blogga?

Jag började år 2001, först på något som hette: online journal, sen 11 år på blogspot, sen blev jag övertalad att byta till wordpress, sen dess är jag där, jag är genesis framework älskare! Jag har utvecklat mitt skrivande allt eftersom. skrivande blev viktigt efter MC olyckan där min pojkvän dog, jag förlorade så mycket. Skrivandet har blivit en vana.

2. Vad bloggar du om och varför?

Det är mycket jag skriver om, träning, noveller, poesi, sen är det viktigt att hitta nya infallsvinklar varje år. Att gå en skriva kurs är min ventil för att förnya skrivandet.

3. Beskriv din blogg med 5 ord:

Träning, skriverier, vardagen, På engelska, Promps tok.

4. Vilken bloggkategori föredrar du att läsa? Vardagligt, föräldraliv, hem& trädgård, bokbloggar, mat& bakbloggar, fotobloggar etc. Har du någon/några favoriter? Länka gärna och skriv varför!

Jag har inga favoriter, jag gör en #bloggwalk# då och då, spannar in vad andra skriver, mest fitness och vardags bloggar, det som jag får upp i sökrutan.

5. Hur ser ditt bloggande ut? Är det spontant? Eller har du planerat alla inlägg och ämnen du tar upp?

Jag börjar vid 5.00 på morgonen – morgonpigg, går en runda på dags tidningarna, facebook och kollar in vad som hänt, sen slår jag upp bloggen, börjar med dagens fråga, min andra blogg, sen går jag till dagens inlägg, jag vet aldrig i förväg vad det blir, jag börjar skriva sen blir det vad det blir, en novell tar jag från mitt minne och börjar på notepad, innan den blir klar, poesi likaså, engelska tar tid, så det är samma procedur med det. Jag tar ibland upp saker som hänt.

6. Har du träffat någon/några bloggare som du lärt känna via bloggen?

Ingen jag umgås med, har dock fått flertalet vänner genom jag bytt blogglänkar med andra bloggare. Några genom bloggbytes sidorna på facebook, som jag har lite kontakt genom facetime.

7. Följer du några kändisbloggar? Och varför följer du dom? Länka gärna

Enkelt: NEJ! det finns bättre bloggare därute på nätet! dom är ytliga och fåfänga! Tillför inget för mig.

8. Har du några speciella mål med din blogg?

Det varierar nog från år till år, men att bli bättre på att skriva är trevligt:) därför går jag en skrivarkurs då och då.

9. Kan du ge några bra tips om man skulle få bloggtorka?

Läs dags tidningarna! läs skvaller pressen, läs min andra blogg, en fråga om dagen! mina engelska Prompts – översätt det du gillar och skriv, på en kurs lärde jag mig något viktigt: Låt det flöda! Rätta sen. Spar allt! kan till bli användning senare.

10. Om du bara fick välja ett av följande alternativ: Blogg, Youtube eller Instagram. Vilket skulle du välja då? Och varför?

Jag håller mig till blogg, jag är inte något för att lyssna på dumma Youtubers – i mina ögon, Instagram är endast för marknadsföra min blogg. Jag har skrivklåda så blogg är min grej.

Antingen eller/om bloggandet: Jag gillar att skriva så valet är enkelt.

Tema eller Blandat: Jag blandar friskt!

Stilrent eller massa färger: Jag orkar inte hålla på med färger, så enkelt tema för mig!

Portal eller WordPress: WordPress såklart! oberoende då kan jag göra som jag vill!

Blogg eller Vlogg: Blogg, vad Annars?

Öppna kommentarer eller Godkänna kommentarer: Jag har inga kommentarer ,då jag kör med ett optimerat efter eget huvud wordpress! För att få det snabbt, tog jag bort allt onödigt i koden, det finns mycket blaha i koden! Men jag är inte nöjd – Kan bli snabbare! Fick göra om mycket efter dom införde nya editorn, SUCK!

11. Privat bloggande eller öppet bloggande (alltså jag menar om man är öppen med allt man skriver eller om man är väldigt återhållsam)

Jag är öppen med det mesta! Jag skriver dock ALDRIG om Sex, det är privat tycker jag.

12. Mobilt eller via datorn: Alltid vid datorn, går inget vidare att skriva långa inlägg med mobilen!

13. Etiketter eller Kategorier: För mig är det kategorier, etiketter tar för mycket av farten! av bloggen och tillför inget.

15. Utmaningar eller inte utmaningar: Både ock, jag gillar: fem en fredag, jag har börjat med veckans kultur fråga, så visst! Sen har jag min andra blogg: en fråga om dagen.

16. Bloggar du på bloggportal eller egenuppbyggd blogg (t. ex. WordPress):

Jag är min egen! Det är värt att ha eget webbhotell:) På många blogg portaler är fullt med casino reklam – BLÄÄÄ! inget för mig, en del bloggar som har för mycket reklam bläddrar jag fort förbi! Lite är OK, men om det ger nån större inkomst? Har jag noll koll på.

17. Bloggar du med mobil eller dator (vet att det var med häromdagen i antingen eller, men går lite djupare på det idag). Använder du någon app/program eller direkt i en webbläsare.

Datorn! Jag använder: Notepad+ för optimering av kod, man kan också skriva sina längre saker på den. Sen Använder jag Quest story för mina engelska saker. Ibland använder jag nicepage för landnings sidor.

18. Tror du att du bloggar om fem år? Och kommer du ha samma inriktning då?

Om fem år? Jag tror jag sitter och skriver bättre:) Men jag är då 65 år och kanske sitter jag på en strand is Spanien hela vintern och skriver-

19. Vad skulle du vilja läsa mer om hos mig som bloggare? Fler utmaningar? I så fall vad för utmaningar?

Det är roligt med utmaningar! Men du har ett brett skrivande. Men designen borde bli bättre! Kolla in genesis framework. Finns många bra att välja emellan. Rosa – NEJ! Bilderna kunde vara större! Dom är inte tittar vänliga! Jag gav bort en bra design till en annan och det gör jag aldrig om, hon använde den en kort stund sen gick hon tillbaka till fula rosa igen – BLÄÄ! En ordspråk som gäller: Du har 3 sekunder att fånga betraktarens öga på webben! Så ha alltid bra design! Och bloggen ska vara snabb! Då google räknar snabbhet som en faktor för att placera en blogg i serpen.

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon