En karaktär med missbruk som upptäcker att de är någon annans missbruk.

Det är morgon och Anna vaknar upp med ont i skallen, hon börjar vänja sig. Varje dag likadant hon suckade. Drack jag för mycket igen igår? Men jag tog ju bara ett glas vin tänkte hon. Hon måste ha hjälp tänkte hon och slog sig ner vid datorn och googlade runt, efter en stund hittade hon, anonyma alkolister. Efter två koppar kaffe tog hon sig i kragen och ringde, jodå! hon var välkommen till mötet på torsdag, bra jag behöver hjälp med mitt beroende av alkohol. Men är det verkligen så mycket? funderade hon, jag tar ju bara ett glas då och då.

Hon slängde en blick på mannen som sov i sängen, han är så vacker när han sover tänkte hon och suckade, deras förhållande har varit ett oordnat kaos tänkte hon och tittade en gång till som om hon vill försäkra sig om att han är verklig.

Drömmen om att utbilda sig fick vänta när lilla Lina kom på en vacker sommardag, efterlängtad, mja! Hennes sambo ville ha bort, men hon vägrade med sin frikyrkliga värdegrund stod hon på sig. Och Hon är numera hans ögonsten. Men att flytta ihop, det var nog lite för tidigt tänkte hon, men föräldrar och alla tyckte, ni måste flytta ihop! hon tvekade, men såg sin tilltänkta framtida dröm allt längre bort. Hur skulle hon klara studier och ett barn? Så började kaoset i hennes liv.

Det rör på sig i sängen och en vaken sambo tittar upp och säger: Vad sägs om en återställare? NEJ! Svarar hon surt, jag har ont som bara den och du lovade Lina att gå på hennes fotbollsmatch kom ihåg det! Han suckade och går till kylen för en öl.

Lina springer in i rummet, tittar sorgset på far och glatt mot mor. Hon börjar med att säga: Mamma, jag älskar dig. Far får inte ens blick, hon vet redan hur det kommer att gå, att far är full innan lunch.

Torsdagen och hon ångrade sig djupt, vad har jag gett mig in på, sambon vägrade, bara alkolister går på sådant och jag är inte det deklarerade han klart och tydligt. Men nu satt hon där i en ring och kallsvettades, ledaren sade: Vi har en ny vän här med oss ikväll och alla tittade på henne. Hon tog till orda, Jag heter Lina och jag brukar ta en glas då och då för att lindra smärtan i mitt bröst. Min sambo brukar dricka upp hela flaskan och det slutar som alltid med ett praktgräl, de andra nickade förstående. Hon kände sig plötsligt stark och det kändes lättare i hjärtat. En man vände sig om och tittade och sade: Är det verkligen du som har problem? Hon grät lite och tog in orden.

Nu har det gått 4 år sedan hon satte sin fot på Anonyma Alkolister och hon är fri, när hon började tänka efter, var det hon som var problemet utan han, efter en tids funderade så fick hon nog och ännu en utebliven fotbolls match och en gråtande Lina i knäet, nu var det nog och ut åkte han, det var ju trots allt hennes bostadsrätt. Han började stalka henne, men det hjälpte inte och Lina vägrade ha en helg med far, han bara dricker sade hon och Socialen sade: Hon behöver inte gå. Och polisen sade: Besöksförbud, men hon gjorde mer än så, hon sålde bostadsrätten i Stockholm och flyttade till Sollefteå.

Torsdag kväll, Hen alla, jag heter Linda och är er ledare, jag ser vi har en ny vän här hos oss ikväll, vem är du?