Innan vi bedriver någon form av fysisk aktivitet är det som vi alla vet viktigt att värma upp ordentligt och göra några grundläggande stretchövningar för att förhindra skador och förbättra muskelprestandan under träningen. Det finns också flera försiktighetsåtgärder som du kan göra för att säkerställa maximala resultat.

Låt oss snabbt gå igenom några av dem:

 • Stretch före och efter träning.
  Nästan alla vet att stretching före träning förhindrar skador under träning, men vad vissa människor inte vet är att stretching efter träning, när dina muskler fortfarande är varma, kan öka flexibiliteten ännu mer.
 • Håll din stretchsposition i 60 sekunder eller mer.
  Medan du håller varje position i 20 sekunder är det tillräckligt med tid för en uppvärmningssträckning, om du håller dem i minst 60 sekunder kommer var och en att utveckla kroppens elasticitet ytterligare.
 • Studsa inte
  När du stretchar, försök att inte gå in i utsträckt läge för länge, ställ sedan tillbaka omedelbart till den avslappnade positionen upprepade gånger. Detta betecknas mer passande som studsande medan du befinner dig i en position. Som jag nämnde ovan när du sträcker ut, håll din position i flera sekunder och slappna sedan av långsamt. Att studsa eller tvinga dig själv i en position under stretching kan spänna eller till och med skada dina leder och muskler.
 • Glöm inte nacken
  .Det är mycket viktigt att värma upp alla dina stora muskelgrupper innan du börjar träna. För vissa människor, även om de tränar regelbundet, försummar de att värma upp och glömmer ofta helt nackmusklerna innan de tränar, vilket kan leda till smärta och skada som sprider sig över hela ryggen. Att värma upp halsmusklerna kan vara så enkelt som att rotera det i en cirkelrörelse några gånger, byta riktning och upprepa processen några gånger.
 • Lyssna på din kropp
  Träna enligt din egen konditionsnivå. Tvinga dig inte att göra övningar som du inte är redo för bara för att det finns människor som kan göra det. Öka dina gränser och kondition och uthållighet långsamt. Det kommer att finnas dagar då din kropp kan vara för trött eller öm för att träna och du har ömma delar. När detta händer, lyssna på din kropp, för det kan berätta att den behöver mer tid, vila ger styrka!
 • Lär dig att vila ut
  Vila mellan passen för att se till att kroppen har tillräckligt med tid för att återvinna sin energi innan du går vidare. Det är också en bra idé att inte arbeta samma muskelgrupper i följd, två eller flera dagar i rad. Detta beror på att muskler växer och återhämtar sig under viloperioder. till exempel: träna 5 dagar – vila 2 dagar – träna 5 dagar – vila 1 dag, det är programmet jag kör.
 • Glöm inte hjärtat
  Aeroba övningar är mycket viktiga för din allmänna hälsa. De stärker också din hjärtmuskel och hjälper till att ge syre till blodkropparna för bränsle. Så frestande som det kan verka, hoppa inte över att lägga till kardiovaskulära övningar, som hopprep, springa, simma eller spela sport minst 3 gånger i veckan. och lite flås skadar inte.
 • Gör en låtlista
  Musik är en bra motivator. Det kan hjälpa dig att hålla igång när du vill träna längre perioder eller öka din uthållighet. Du kan lyssna på radio eller en bra ljudbok. Använda iPod, mp3-spelare eller din smarta telefon för träning när du är på språng. Se bara till att plugga in dina öronproppar om du tränar med andra, så att du inte stör dem om de inte gillar musik medan de tränar.