Han var både snäll och förklädd djävul. Utåt sett var han en lortgris och snäll.  Men här hemma var elak, särsilt när han drack, vilket han gjorde i stort sett varje dag. Det var ett under att mamma och jag fick honom i graven, fick ta budget varianten. Att pappa stod ut för varje gång han och pappa skulle göra något så skällde han ut far och talade om hur oduglig han var!


Att han var rasist! Jepp! Han var rejält elak en gång med Keld Legind och sade: Åk hem till Danmark, sådana som ni har inget här att göra!  Jag gapade och far som vanligt gick och gömde sig på toan.


Två gånger höll han och jag med för den delen, att ta livet av mig. Första gången var när han kom in i mitt stall på MIN gård och sa att han skulle skjuta mig och mina hästar, vi hade inget här att göra! På min egen gård?? Då flög fan i mig och jag jagade han över åkern med min högaffel i högsta hugg, jag var så arg att jag hade skitit om jag hade fått livstid för mord. Men han låste in sig i garaget och jag gick och tog en överdos medicin, mamma  vakade hos mig i 14 dagar då jag låg i koma. Och pappa pratade inte med Stig på 1 år.


Andra gången några år? senare, kom han in och var full (som vanligt) Mamma och jag satt vid bordet, pappa såg vad som var på gång och förvann fort som bara den, tror han innerst inne var rädd för sin bror. Han hade hagelgeväret på axeln, ok, tänkte vi “Jakt nu?” Men han tog upp geväret riktade det mot mig och mamma och sade han skulle skjuta oss.  Mamma stelnade till, och jag blev förbannad, tog närmsta tillhygge, brödkaveln och slog geväret ur handen på honom. Sedan satt jag ner på geväret och ringde polisen, dom kom med förvånande fart för att vara  Åre till oss. Tog geväret som visade sig innehålla 2 patroner. Sedan blev hans gevärsskåp tomt för resten av hans liv.

Han blev häktad, fick skaka galler 1 dygn. Det blev rättegång och dagsböter för honom.
Efter det var det någorlunda lugnt. När vi tog upp hö, då såg man noga till att man höll sig på motsatta sidan om Farbror Stig, så pappa hade två som hjälpte honom att raka, Stig fick göra allt själv.


Men det fanns ljusglimtar med.  När jag var liten så var han den ende som trodde mig och Torbjörn när vi talade om vad pedofilen hade gjort oss, Torbjörns farsa skrattade! Men nu får nog gubben vila i frid!!!