En gång när jag liten, kanske 6? Så bjöd kommunen på filmkväll för alla barn i Vålådalen. Det var långt före streaming och dagens dvd spelare.

Och Stig hämtade upp alla som ville åka i byn och vi åkte med glada miner. Stig stannade vid Möllers pensionat som låg mitt i Vålådalen, idag naturrum. Vi gick in i samlad trupp, lite otäckt var det, det var fullt av ungar i matsalen. Och mitt på golvet stod en stor maskin, med stora rullar på varje sida. Mörkret sänkte sig och rullarna rörde på sig och vi fick se en tecknad film, vad underbart tyckte jag och drömde mig bort i filmen.

Efter det var slut så fick vi alla en påse med en sunkist, ett äpple, några fox kolor och en tablettask, vilken lycka! Men äpplet smugglade jag ner i papperskorgen på toaletten…..

Det blev två filmer till innan kvällen var slut, tecknat förstås, på den tiden var det sällan man fick se det på de två kanalerna som fanns, så det var för mig en kväll för livet. Och på den tiden hade kommunen råd att kosta på sina ungdomar lite!