Alla har vi väl fobier av olika slag tror jag. En del kan vara rädd för ormar, spindlar, mörka och trånga utrymmen, eller för fötter, eller för vatten eller höjder. Själv är jag livrädd för ormar, det är det här slingrande sättet ormen har som gör att jag får kalla rysningar efter hela min rygg! Och så gillar jag inte ögonen på ormar heller. Jag vill ha runda pupillrar, inte ovala som ormar har. Det ser så lömskt ut … usch! Maskar är likadana … alltså att jag inte gillar dom … men det beror som sagt på det här ”slingersättet” dom har dom här djuren. Maskens ögon ser man ju tack och lov inte!

Sen så gillar jag inte heller spindlar eller egentligen inte småkryp. Skulle nog aldrig klara av att vistas i länder där det finns en uppsjö av både ormar och småkryp. Jag skulle aldrig tordas sova helt enkelt. Tänk i vissa länder där dom har bostäder utan dörrar eller fönster, där en orm (jag ryser!) eller ännu värre, flera ormar … förirrar sig in i huset när folket ligger och sover. Och slingrar sig runt om dom och med tungan vibrerandes över dom! Fy fan säger jag bara … just nu håller jag på att svimma av rädsla när jag skriver! Och även om husen är byggda på pålar, så nog f-n kan ormar ta sig dit ändå! Man kan aldrig vara säker … dom kommer överallt.

Sen är jag livrädd för att hamna med mitt huvud under vatten! Det beror på att när jag var sex år höll jag på att drunkna och var under isen, hade gått ner mig på den svaga vårisen! Och minns än idag hur det var att inte kunna andas utan att få i sig vatten … en massa kallsupar och att försöka slå sönder isen och komma upp med huvudet över vattenytan och kunna andas.

Jag är livrädd för trånga utrymmen – att bli instängd utan luft … utan fönster … i mörker! Tänk att bli levande begravd … man har ju sett vissa filmer där nån blir det … fy så otäckt säger jag bara!

Hatar fötter, på vuxna måste jag säga … för små barns fötter är ju så gulliga och söta! Och man vill till och med pussa på dom! Det skulle jag aldrig vilja göra med vuxna fötter. Och ändå dras min ögon till bara sommarfötter, kan inte förstå det när jag verkligen inte gillar och uppskattar dom särskilt mycket! Visst fötter är bra att ha, när man går och står … jag är tacksam över mina fötter givetvis! Men jag måste säga … vad folk missköter sina fossingar! Dom gör aldrig fotbad eller filar dom, eller klipper naglarna! Det är förhårdnader och andra skavanker och äckliga tånaglar ……