Ibland blir jag rädd. För vår värld är på väg till, som det verkar, mot en kallare och hårdare värld. Där vi sjuka inte har något Berättigande att leva! Där gamla har mist sitt värde. Där vi glömt bort vad livsvärde är.

I Sverige är vi Bortskämda med frihet! Vi tänker inte på att vi har friheten att gå i skolan, att få arbeta med något vi gillar. Att kunna själv välja vilken väg vi vill ta i livet. Men för att få ha frihet måste vi alltid bevaka den och omhulda den. Inte ta givet att vi är fria! Det kommer alltid finnas människor som vill ta det ifrån oss. Och partier som vill verka för diktatur även i Sverige och nazister som vill överta världen.

Vi skall inte ta allt för givet! Utan bevaka svartsjukt vår frihet! I vår omvärld är det en skrämmande utveckling, där friheten går tillbaka för maktgalna personer. Som inte förstår att vi är beroende av varandra vart vi än bor. Makt och galna generaler som diktera villkoren för oss. Vi måste vara lyhörda och inte låta oss luras för det går det som i andra världskriget och inte blev det bättre.  Vi blev bara lite mindre människor…..

Som ogräs

Som ogräs stod du emot mobben
Som sista motståndet i landet
Stod du rakryggad
Och stod upp för frihet och livet.

När allt glömt
När alla tror diktatur är lösningen
Landet tillhör alla,
men inte dig och mig.
Då stod du där i vägen för maskingeväret.

Som ogräs ska vi slåss för frihet
Och världs för alla.
Som om ogräs i en storm
Vi står stadigt för friheten.