Gårdagens Facebook

När jag växte upp fanns inte facebook och social medier och dator det var det enda man såg på TV, var gigantiska klossar. Ingen tänkte på att man kunde ha en i hemmet. När man ville veta vad som var på gång, besökte man affären eller gammel skvaller centralen, det vill säga min farmor som hade telefon och Dagens nyheter, det vill säga Bojjan pratade varje dag. Så när det var klart kom farmor ut till mig och farfar och sade: Har ni hört? sen var man informerad. Kanske mer än facebook? Nyheter fick man från dagstidningen som kom varje dag.

Ibland fick man överta någon tidning från nån turist som åkt hem tidigare än tänkt och snällt överlät resterande tidningar til far.
Och då fick man en stor tidningen som hette DN eller Svenskan och man fick en liten inblick i vad som pågick i storstan. Andra nyheter fick man
från rapport som var helig för farfar och man satt tyst på nålar tills man fick se nått annat program som var intressantare. Pop skruvade man
in från pirat radion, radio Luxenburg var där man fick dom senaste hitsen som radion inte spelad e för oss pop hungriga tonåringar.

Ville man veta vad som hände nere på byn, gick man till min numera avlidna släkting och en kaffe senare visste man allt! onödigt som viktigt.
Man hade inte dator så det var skvaller som hjälpte när man ville veta vad som pågick. Gårdagens nyhetsflöde och facebook.

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon