När jag liten, kanske 5-6? år så var jag vid vägen, då kom en man cyklandes med två stora resekoffertar på bagagehyllan. Han frågade artigt är det nån hemma? Jag svarade: Farmor och Farfar. Han klev av och gick upp, jag följde efter honom in.
Hos farmor tog han upp sina koffertar med en slurp kaffe i strupen. Visade i den första, köksredskap och dam kläder, korsett kanske?
farmor nickade nekande, men ett par underbyxor köpte hon och farfar kollade in den andra kofferten med herr kläder,
ett par arbetsbyxor inhandlades, det var så att skrev noga upp vad man beställt och efter lite prat och skvaller från Undersåker, han var från Undersåker. Så åkte han vidare till nästa gård eller hus.

Efter en vecka kom han cyklandes med sina koffertar och han lade upp de beställda varorna. Farfar muttrade: Dyrt! och betalde. Det var den enda gång jag såg honom, han var redan då gammal, men han måste haft en sjujäkla kondis då han i stort cyklade runt halva Väst Jämtland. Det finns inga sådana kvar och det var dåtiden postorder.

Jag kom ihåg mameluckerna han visade upp och några barntröjor som under tvång provades på mig, jag fick en sån där tröja som alla barn hatar, den kliade och hade knappar på axeln. Och jag var tvungen att ha den tills jag kom på att man kunde dränka eländet i Olas bäcken.
preskriberat nu? Thomas hade en också så vi gjorde gemensam misshandel och dränkning av plaggen.