När jag var liten, vi flyttade till Ottsjö när jag 3 år gammal. Det första jobbet mamma fick var vid Håckrendammen. Det var under uppbyggnad då och innan mamma fått körkort, p.g.a farbror Stig retade henne, det skulle han inte gjort, det slutade med alla bokstäver.

Bland alla män var det två kvinnor, mamma och kokerskan, gissa vilka som var populära. Och så jag förstås som dom matade med fox kola. Det blev rätt många så en annan man på kontoret lade dom i en burk i hyllan, vad han gjorde kommer jag inte ihåg.

Varje fredag kom far körandes på sin blå moped och min mor och jag på golvet framför mor körde hem, på hennes skoter till Ottsjö. Säkerhet? Hjälm? tja, det tar vi nån annan gång….. Men det var 60- talet! Jag blev trött och grinig dom fick stanna här och där för en stunds vila och kanske en fox kola. Vad jag minns så var det JÄTTE långt.

Det var löning var 14:onde dag för killarna på bygget, på den tiden var det inte insatt på ens konto, man hämtade ett brunt kuvert hos mamma och kön ringlade sig lång och fox kola fylldes på i burken…. Undrar om det var enda kolan markan hade? Det var mer byggnader än idag och en marka för mat och fika för gubbsen. Där var mor och åt med jämna mellanrum, jag minns alla gubbar som hälsade på de två kvinnorna med barnet i hörnet med vördnad, kanske det var jag som gjorde det? Det var inte nån barnpassning som idag. Om kockan hade något barn vet jag ej och vem hon var kommer jag inte ihåg, men jag minns hennes goa doft.

Jag kommer inte ihåg heller hur länge hon jobbade där för efter det var det Handöl och täljstens fabriken hon jobbade på.