Harskrank

När vi tror ni uppfann grillspett, så är det inte! Det var min far.

En kväll när jag var c:a 10 år, så stack pappa in huvudet och sade: VI ska ha harskrank till middag, jag tittade stort på honom! Jag tänkte fort: En hare! Till middag, NEJ FY vad hemskt och vi ska äta benen! Jag såg framför mig små söta har ben på tallriken med mos och sylt, Jag Skrek: Jag vill inte ha! Jag kommer inte ut till middag! Det hjälpte ju föga. Jag satt där på min plats med sur min och mamma tittade på sin sura dotter, jag sade högt: Jag vill inte äta hare! Pappa log.

På tallriken lade han två pinnar med tunna skivor av älg. Jag tänkte: mammas Kina bestick, mammas tur att se sur ut! men som min mamma kunde, höll hon masken medans far glatt delade ut två pinnar var, han var så nöjd, men mamma såg allt utom nöjd…… Men vad mamma tänkte tror jag ni inte vill veta. Vi åt under tystnad som alltid när mamma var sur, pappa var stolt och nöjd.

Pappa hade kollat lådan med mammas viktiga saker och såg Kina pinnarna, bra! det kan jag använda till dagens mat! efter det var lådan låst för klåfingriga gubbar…………..

När man inte vet vad man gör och före ordet grillspett så måste ju maten ha nått namn!

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon