Helge Edh

Jag har svaga minnen av Helge Edh, men jag skriver dock ner vad jag kommer ihåg. Han var bror till Daniel Edh. Jag minns honom som en man som älskade barn, men tittade för djupt i flaskan. En man som var min fars kompis, när dom växte upp var Far, David på posta, Daniel Edh och
Helge Edh vad vi idag kallar bästisar.

Helge med familj var och hälsade på i Ottsjö, stod han och välkomnade oss i kalsonger! Men fick snabbt på sig brallorna när han insåg att vi alla var med. Han hade två barn, jag kommer ihåg Jerry, vad den andra hette minns jag ej.

Dom flyttade ofta, ett tag var vi och hälsade på dom när dom bodde i Mörsil, gården som idag? ägs av Lennart som jag gick i folkhögskola ihop med, då var han i 50 snåret. Det var trångt och kallt
i huset, senare flyttade dom söderut. Vi fick senare höra att han tagit sig av daga, så sorgligt. Hans fru och barn bodde kvar i orten jag inte kommer ihåg. Min mor tyckte det var tufft av henne att orka.

Helge var en man med spjuver till blick, jag minns honom som en man med värme. För några år sedan kom Jerry för bi mitt hus och pratade en stund, det var roligt.

Helge gillade bilar, han hade på den tiden “The Car” Opel kapitän. Min far fick aldrig något körkort. Den var svart och stor.