Läste igår i tidningarna att allt fler över 50 är hemlösa. Det är inte underligt alls! och värre blir det nog med “Marknads hyror” i storstäderna. När allt fler hyresrätter blir bostadsrätter, var ska dom som inte har massor av kosing på banken ta vägen?

Men måste man bo i Göteborg eller Stockholm? Man behöver inte åka långt för det är billigare att hyra eller köpa en bostad. Jag till exempel flyttade från idag svindyra att bo Åre, till Karlshamn, vilken skillnad! Min första upptäckt blev hur mycket billigare maten var. Vad mycket mer man fick för samma summa som i Åre. Men många äldre kanske inte vågar pröva något nytt?

Att bo och leva här är enklare än att ha ont om pengar! Man behöver inte leva på fickpengar och oroa sig.

Det har alltid funnits hemlösa, så 101% få bort det går ju inte, finns alltid någon som inte vill gå samhällets väg! Och av droger och sprit hamnar utanför, men det går att ge hjälp. Jag träffade många hemlösa när jag jobbade på bussarna i Stockholm, många trevliga människor. Många trasiga själar och många livsöden fick jag höra när dom åkte varv efter varv för att få lite värme i min buss. Många som inte hamnat i skiten av egen kraft och det gäller nog alla dessa över 50 som nu blir fler och fler som är hemlösa.  Att betala dessa hyror, inte många som klarar av med en knegar pension! Då hamnar dom i betongstenen, det är en SKAM För Sverige! Att vi inte kan ta hand om de våra!

Fy Skäms: Alla kommuner och Städer och alla myndigheter!

Ok, det finns hemlösa här i Karlshamn med, en jag ofta ser när jag går till gymmet, är en man med väldigt trasiga kläder på en cykel full av kassar, lumpsamlare? Han går och rotar i alla sophållare i stan, jag tycker det är trist. En annan jag sett när jag gått förbi torget är en yngre man som ser ut som han går på tunga droger, vad trist med en ung människas liv till ingen nytta. Finns nog fler, men man har inte alltid ögonen med sig…..

Det är sorgligt att det finns. Det är sorligt att folk ska behöva frysa i vårt rika land, men vad kan jag göra? Inte mycket skulle jag tro.  Nästa gång du går förbi en hemlös, bjud på en kaffe kupong, jag köper några på citygross eller McDonalds, enkelt för pengar finns en risk att dom går i knarkkungens ficka istället.  Vad gör du?