Efter jag kom hem från New York med magen fylld av musik för andra året i rad. Jag fick se och uppleva Kiss rå och hård med scenshow som ingen skådat förut. Gospel i harlem kyrka, det kallar jag musik med tryck! New York dolls, punktens gudfader. Värme från farmors släkt, värmen som finns kvar än i dag.


Det största i livet på 70-talet var att få åka till Storstan, d.v.s Östersund. Då gällde det att ha bra argument för att få en slant av mamma. “Mamma,  jag behöver ett par nya jeans, alternativt kunde köra med nya skor….” För att få råd med en resa med rälsbussen till stan. Man kunde ju inte säga till mamma att egentligen vill jag ha en Kassett eller LP. Nej! Man skulle köpa något nyttigt, vad kunde vara nyttigare en lite musik? tyckte jag.


På stan fanns tre ställen att kolla in senaste nytt och drömma sig bort en stund bland skivorna, Wallentins, Skivhörnan och Domus. Först kunde man dock gå in och kränga några egeninspelade kassetter på Old och Company, som var den första? begagnat handlaren i Östersund. Man köpte en Kassett på affären här för 5:- spelade in från radion, fick 7:50 på Old och Company och man var rik som ett troll!


På den tiden va ens högsta dröm en singel med The Sweet som sedan spelades tills morsan fick öron ont och undrade, Har du verkligen inget annat att spela, för blidka mamma, lade man på lite Mac and Katie Kisson. Efter den obligatoriska besöket hos korvgubben på torget, så blev det först skivhörnan, Domus och sist Wallentins. Men mitt på torget fanns det en nyöppnad skivbutik. Jag kommer inte ihåg namnet. Surfade runt bland skivorna, men, vad får jag se! Två skivor med KISS!!! Yes! Livet är räddat, åtminstone en stund, där står dom Kiss första skiva och andra skivan, Hotter than hell. Kostade svindyra 35:-. Min adidas bag hängde på sidan, sträckte mig efter plånboken, räknade, räckte inte till båda. Jag lade HTH i väskan och betalde för Kiss första skiva och gick stilla och lugnt ut.


Senare på kvällen, kom jag till sans, vad hade jag gjort? Jag stal en skiva, jag skämdes, men gömde dom längst inne under sängen. Gick till skolan, men när jag kom hem, bröt helvetet ut, min mamma hade upptäkt skivan och snabbt räknat ut, vad jag gjort. Utegångsförbud var menlöst i mitt fall….


Nästa vecka! For mamma och jag till stan, mamma arg, jag i skam. Gick ner på torget, nu skulle jag få bära skammens hundhuvud, det var säkert som amen i kyrkan. Men? Vart var affären? Fanns inte! Borta! Vi gick in i affären bredvid och frågade, fick svaren: Dom gick i konkurs förra veckan…..