När man blir äldre så inser man att man närmare sig dagen D! vem vill det? Att hålla sig i form och vara frisk är nyckeln till ett lång liv. Jag såg en kille häromdan i nya skor på gymmet och det såg roligt ut, det var sådana five fingers skor, såg roligt ut! men inte min sak tänkte jag. När jag kom hem tog jag nyfiket upp google och slog upp, det är så kallade barfotaskor och ska gynna ett naturligt steg. Går lika bra att gå barfota, men går nog inte springa barfota om man inte är från Afrika! När jag var barn gick man helasommaren utan skor, man var smutsig om fötterna, men lycklig, vi har glömt bort det idag!

Att sköta fötterna har jag insett är A och O för att kunna träna ordentligt nu som 60 åring. Som löpare vet jag att skor är och viktigt för att inte få skavsår och förstöra loppet, bra skor ger glädje i löpningen. Jag har flera skor jag växlar emellan. Det är en väl bevarad hemlighet mellan oss löpare, vi har massor av skor……

När jag var som sjukast och låg ett år på sjukhuset var det stora problem för mig att hålla tätt och det är pinsamt värre, så är det nog för de flesta med dom problemen och vanliga mensskydd är inte tillräckligt när det läcker. Det blir bara värre. Långt efter hade jag alltid i min handväska ett par extra trosor och Inkontinensskydd för det var hemskt pinsamt! vem vill ha en blöt fläck i baken på stan?

Jag har köpt på plusvardag för mina behov av skor och skötsel av fötter:) Du med?