Jag trodde i min enfald det ett gånget kapitel, men icke sa nicke! Det frodas med jämn fart, så trist att vi inte kommit längre. Men nu för tiden hamnar homofober snabbt i skamvrån. Det blir snabbt att inställa sig i skamvrån och skämmas, men ändrar det människan?

När jag var ung och sade till mor: Jag är bisexuell, tänkte jag: Mor – frälsnings soldaten, nu blir det eld och lågor och bannor. Men hon vände på huvudet och sade: Jaha! Och? Det är ditt liv, lev det som du vill! Vad förvånad jag blev.

Homofobin är kanske störst i religiösa kretsar, men var står det i bibeln att man inte får älska den man vill? Vad vet vi Jesus egentligen? Att han var en god människa som inte tog avstånd från de missanpassade. Följer vi hans ord?

Men de flesta ungdomar jag vet tar det här sex och vad du väljer med en klackspark, som en sade: What´s the difference? sex as sex! Ungdomar, de flesta har inga fördomar om sex och vad man föredrar, heder år er! Men alltid nån dumskalle som inte läst på läxan ordentlig finns i all samhälls skikt. Och in i skamvrån med dom…..

I Karlshamn har jag känt en acceptans, dom flesta tycker: jaha, ock? känns skönt att kunna vara den man är och jag kan leva mitt liv som jag behagar! Kan du?