Igår morse var hos bilhandlaren och satte på vinterdäck på kärran. Medans jag väntade och tog en Kaffekopp i väntsoffan. Där satt även en man från Svängsta och efter några slurkar senare började vi snacka lite om vintern och åka skidor, jag sade: Det är närmare till Alperna här än att att åka till Åre och han sade: Vi har åkt till alperna de senaste 20 åren, det går fortare än att åka andra vägen.

Jag sade: Man får mycket åka för pengarna i alperna! Han höll med. Man kan åka hela dagen och ändå bara hunnit med en bråkdel av liftsystemet. Och man kan äta billigare. Han sade: Min Volvo hittar dit själv…..

Ja, Volvo är bra bil sade jag, men jag har haft Renault sedan jag köpte R4 i Stockholm, jag tror jag håller mig till den. Har dock kört många Volvos i taxi åkandet i Åre och Stockholm, bra bil! Men jag är så van med Renault så varför byta? Han nickade och sade: Vanans makt!

Sen kom en kille och frågade om det här var hans bil, han reste sig och nickade till mig och gick, jag satt kvar tills min däckkrängare kom med min bil och jag kunde åka hem.