Igår blev jag med besked att livet kan vara kort om man inte sköter sin hälsa! Jag har/hade känt honom sedan 1983, vi jobbade båda på SL, jag körde buss, han var trafikledare. En man c:a 1.90 lång och en snäll nallebjörn. Han bodde då i Trångsund, efter det flyttade han till en 3:a, men jag kommer inte ihåg var.

Han var den blåaste moderat som man kan tänka sig! En dag dök han upp med en ny bil, han och jag gick ut: Han hade köpt en sosse container! Och jag hade roligt…. Även när jag tänker på det idag.

Han var den snålaste karl jag känt! Han var så snål att när han slutat på SL. Han ringde om att vi skulle äta, ok sade jag och tog tåget, i Trångsund klev han på i SL uniform…..Jag tyckte var pinsamt att gå och äta i SL uniform, men han sparade 2,50 som det då kostade att åka….

Sist jag mötte dig var för 3 år sedan, du var i dåligt skick, jag tänkte, hur länge är du med oss? Du sade: jag vill flytta till Bohuslän! Du var rejält överviktig och din rullator tog dig genom stadens gator, jag tänkte för mig själv, jag undrar om du lever så länge? och som brev på posten fick du Diabetes, vilket kommer med övervikt. Då hade jag just börjat min resa till ett hälsosammare liv, jag var inte heller smal, men jag gav inte upp!

Livet är för sköt för att dö i förtid för man inte sköter sin hälsa!

Jag undrar om du tycker jag har lyckats? Jag är nöjd vad jag åstadkommit hittills, lite kvar bara…. Jag vill inte bli en vandrade fetto bulle! Men jag saknar våra samtal, det är nu man upptäcker att vänkretsen blir mindre för vart år som går och man står fortfarande upprätt. Vi kallade dig “tjärnis” byter du frimärken där uppe nu?