Jag har en god vän sedan många år, hon är dock en slarver när det gäller pengar, dom formligen rinner mellan fingrarna så fort hon fått pensionen. Hon är sjuk pensionär vilket inte ger överskott för extra vagant livsstil. Men hon har alltid trott hon är en influencer av klass, men för det krävs mer än att sätta sprätt på lönen samma dag man fått den…..

Men nu för ett halvår grät hon och sade: Jag klarar inte av detta längre, jag har fått rota i soptunnor för mat på nätterna och svultit för att ha livstils som ingen bryr sig om. Snälla hjälp mig! Klart jag gör, men jag krävde att lönen skulle gå in på ett stängt konto och ett avtal oss emellan. Jag gick igenom hennes ekonomi, vi avslutade alla kreditkort, ja ett kreditkort är ett förskott på pengar du ändå inte hade!

Och sen kom nästa chock, jag tar ditt kort till lönekontot, jag ger dig 500:- kronor i veckan i fick och mat pengar tills det blir bättre och skuldbördan är inom hanterbart flöde. Men en skuld på halv mille är det inte utrymme för stort “gå på mc donalds och sådant” varje dag, du får laga din egen mat!

Nu ett halvår senare och sommaren är här så får hon ökad veckopeng till 650 kronor per vecka. Hon har ringt flera gånger och varit stolt då hon har pengar kvar av veckopengen. Det tar jag som hon verkligen vill ha ett bättre liv och ljusare framtid! Om något/ra år kommer hon att ha ett bra liv. Jag räknar med att när hon gått ekonomi kursen som dom har i Götet för folk i penga knipa kommer att göra att hon kan ta hand om sin ekonomi om 1?år.

Jag gör bara som min vän i byn gjorde för mig när jag låg ett år psyket och det kraschade min ekonomi. Jag gör detsamma för min vän.