Jag fick en varning!: Du bryter mot community reglerna! (facebook!)

Vad jag skrev: På en ny franchisekedja av gym som vill etablera sig i Sverige: Det är för många gym i Sverige!
Jag står för det!

Det finns cirka 1500 gym i vårt avlånga land, varav några stora kedjor som S.A.T.S, 24/7, Nordic wellness, Actic gym som har fördelen man kan även bada, St1 vars ambition är att bli störst i vårt land, sen en hel bunt små gym gömda där du minst anar det. Då har jag inte räknat med: Friskis och Svettis, Gymmix och en hel del gymnastik föreningar som har tabata o.s.v. En klassiker är cirkelträning. Sen har vi korpen mest känd för korp fotboll, kanske inte lika stor idag?

Sen har vi en och annan friidrotts förening som och har fys träning, jag är med i en. Och så brukar även kampsport föreningar ha fys, så visst finns det att välja emellan för den som är sugen på lite svett.

I vårt Karlshamn är det stenhård konkurrens, så är det nog i många mindre städer. I Stockholm är utbudet stort, allt från Crossfitt anläggningar till privata små anläggningar så behöver vi en kedja till? Det skulle nog vara för att sänka priset! En kedja som sänker priset till under 300 kronor skulle vara bra! för fullt medlemskap vore toppen ett s.k guld eller i vissa fall Diamant medlemskap, varför dom nu kallar oss medlemmar? VI är kunder! I en förening är vi medlemmar!

Sen har vi säsongs variations; ett stort aber för alla gym! Först kommer hösten då minskar det så sakta med medlemmar, sen kommer efter jul: Jag har fått en gym kort i jul och det fullt igen på grupperna, I februari minskar det så sakta igen…………För att strax innan våren och sommaren hägrar kommer: Jag vill fina magrutor folket, sen minskar det för att bli rejält gott om plats under sommaren, då ska man ligga på sandstranden, inte gå till ett gym…..
Sen har folket: Jag ska träna och bli snygg för att försvinna efter någon månad igen, så välkommen till Sverige Gym kedjan:)

Sen vill jag se att det är stort gym! Många idag är väldigt små…… Små gym får inte mig som medlem! Lite stora omklädningsrum men många duschar, ibland blir det kö när alla i gruppträningen vill ta en dusch innan dom går hem eller tillbaka jobbet. Jag som fick en varning, kanske borde jag inte sagt något, att vara franchise företagare är förenat med många måsten och om vi nu behöver fler gym? Det största fitness boomen har bedarrat lite och nu ska vi träna hemma, det är den nya boomen, vad som kommer sen? Vem vet, med LYX gym kanske, med spa bad och enskilda omklädnings rum, så man slipper stå där i trosorna bland andra tjejer, kanske ett rum för tjejer endast? Och en löpar bana runt huset inomhus? Men drömma kan jag väl få?

Sen är en stor konkurrent som heter Padel, det växer upp padel hallar som svampar, det är innesporten nu, hur länge, det vet nog ingen! Men alla flugor har ett slutdatum, vem spelar squash tennis idag? Bara löpning står sig i alla mode som på går i tränings världen och jag springer och går på gym….