En sångerska som betydde mycket för min musiksmak när jag växte upp är Janis Joplin vars korta och tragiska liv vi inte nämner här. Men för en pop dåre med smak för det hårda var hon en befrielse i kassett hyllan för mig. Blues fanns inte på min karta före henne. Och hon var kvinna i värld bestående av men och åter men. Som sjön blues lika bra som de med rötter i blues historien.

Det började med att jag var tvungen att gå i skolan när mor var till storstan, d.v.s Östersund. som plåster på såren lovade hon en Kassett vilket emot sågs med glädje. På den tiden låg alla kassetter i låst utrymme som man bläddrade i och det gällde att komma ihåg vilken man ville ha. Jag sade: hitta den med hon igår på tv, på den tiden var svältfödd på musik TV, ja nygammalt fanns ju. Och hon kom hem med Janis Joplin “Pearl” bra med mödrar som förstår sina barn…..

Och den gick varm på bandspelaren……. och jag gillar henne än idag. Blues är musik för varje dag det kliar gott i musiknerverna! Jag tackar mor och hennes kloka ord, man kan lyssna på ALL musik det finns något bra i allt!