Nymodigheten stod där på hyllan i Affären i Ottsjö, en vacker kassettbandspelare, grå och med radio.
lagomt vid utgången av kassan, jag ville så gärna ha en med, jag sade till mamma, jag vill ha en sån där. Christina Bakken hade en, Wow! Vad avundsjuk jag var, men hennes och min smak var rejält olika, hos henne var det Streaplers och Flamingokvintetten på bandet, Usch så hemskt i mitt tonårahjärta! Det skulle vara Osmonds, snälla, Donny vill du gifta dig med mig? Sade mitt hjärta och inte blev det så. Slade, The sweet och tio i topp. Och inte blev bättre när Solveig Nordell kom med Demis Rousos!

Dag efter dag stod den där lockande och pockande, köp mig, köp mig snälla du, men för min veckopeng var det för mycket för min skrala kassa. Nån tid senare skulle mamma till Södertälje, om jag var duktig så vankades det något roligt, jag längtade att nu kanske skulle jag få bandspelaren på affären. Kände att den nästan var min, en dag var hyllan tom, vilken bedrövelse:(

Jag hoppades och hoppades,, men borta var den från affären, Lena? Vem köpte den? Svar: Det var far som sålde den så jag vet inte.

Mamma kom hem efter en vecka och ur väskan fiskades det upp en Kassettbandspelare, svart stor skönhet med radio. Och far gick till skåpet och tog fram en Kassettbandspelare….OK, det var han som köpte den. Jag ville inte byta min svarta skönhet. Så ut åkte den gamla radion med en ståltråd på hyllan i köket och fars bandspelare stod där med Arthur Eriksson rullande och rullande låt efter låt och om igen och om igen ……
Från mitt rum hördes Osmonds och senaste låtarna från tio topp ibland med Elving innan man trycka på stopp. Med andra ord ett j*kla liv hos oss…….