Keltisk historia går tillbaka tusentals år. Tidiga keltiska folk var känd för sina kunskaper i konstverk av smycken, metall, och även vapen. De var krigare som väl, anses vara hård soldater av romarna. Hela Irland, det finns många exempel och bevis för keltiska konstverk och keltiska kors.

Under åren moderna Celtics utvecklats och etablerat symboler för sig själva på vägen. I Nordamerika, Celtic människor bär ofta dessa symboler för att låta andra veta att de är en keltisk härkomst. Symbolerna och kunskapen har förts vidare genom åren, eftersom det finns få någon skriftlig historia. Tatuering dock håller den keltiska traditionen vid liv med den ökända keltiska korset och andra populära keltiska mönster. De flesta Celtic tatuering mönster kommer från Irland, där bevis för keltisk historia är mycket stark faktiskt. Den Trinity College som finns i Dublin, Irland, innehåller många manuskript som dokumenterar keltiska arvet och symboler. Höjden på keltiska tatueringar dock skett under den tid då sten och metall arbete var verkligen populärt.

Celtic tatueringar är några av de mest populära och vanligaste design, med slingor utan slut som symboliserar en aldrig sinande cykel av döende och återfödelse. Det finns också keltiska djur tatuering mönster också, som har liknande konstruktion till knut tatueringar, men sladdar i designen normalt slutar i huvuden, svansar och fötter. Den rena knut tatuering mönster är normalt aldrig slutar, om inte en individuell lägger ett slut för att symbolisera en spiral.

Meningen bakom knutar i keltiska tatueringar trotsar alla typer av ordagrann översättning och finns i en mycket djupare nivå. Den sammanflätning knutarna uttrycker upprepad passage av både fysiska och andliga element. Trådarna och deras aldrig sinande väg är en populär design för Celtic tatueringar, som representerar livet, tro och kärlek. Under många år har Celtics använt dessa mönster för emotionella och arv ändamål.

De som är från en keltisk härkomst, irländska, skotska, walesiska eller, normalt hitta en Celtic tatuering att vara ett bra sätt att uttrycka sitt arv stolthet. Dessa tatueringar hjälpa till att återupprätta stolthet, och ge hyllning till ens förfäder. Det tatueringar är inte lätt att göra, de flesta tar flera timmar. Till skillnad från andra tatuering mönster, keltiska tatueringar är bland de svåraste mönster i världen.

Om du är från en keltisk härkomst och har beslutat att få en Celtic tatuering, är det första du bör göra hitta en artist som kan göra tatueringen. Mönstren är mycket svårt och inte alla tatuerare kan göra dem. Det är alltid bäst att hitta en tatuerare som har en bakgrund i keltisk design, eftersom detta kommer att tatueringen görs korrekt. Konstnären som gör tatueringen måste ha ett öga för detaljer och exakta linje placering – vilket är en färdighet som inte alla tatuerare har.