Såg på TV igår, en skola som man var ute och lekte, åkte skridskor i Mora, på varje rast. När man går förbi en skola idag undrar man ofta om den är nedlagd.  Barn som stojjar och leker är sällsynt, kanske dom förstår till sist att barn behöver röra på sig.

När jag var i tonåren, då hade vi järn kondition. Att åka slalom i Trillevallen, sen snåla in på bussen och åka över fjällen hem, några mil var inget speciellt, men i slalom utrustning! Tror inte några barn fixar det idag. Min Bror och jag hade varit till Östersund och spenderat, när vi klev av rälsbussen i Undersåker hade vi missat bussen, bror köpte en chokladkaka sen gick vi hem, bara en mil, när jag var trött och gick saktare fick jag en choklad bit av honom. Det är en bror det!

När jag gick i skolan då fick man inte vara inne på rasterna, man skulle vara ute, sen vad man gjorde var inte så noga. Men på vintern så åkte alla skridskor på varje rast eller skidor, vi hade ett eget spår, man samlade stämplar i sitt skidor  stjärna kort, det fans olika valörer man kunde få. Man tävlade med far på vintern skidor och på sommaren springa och senare i livet kanot.  Man rörde på sig!

Vi hade kondis! Och vad mycket mer man kan göra när man orkar!

Ser ett program då och då, med Khloe Kardashian, revenge body, intressant att se vad man göra med träning, att skräpmat är mångas fiende vet vi. Men många tror att man kan dieta sig smal. En kom in med nån sorts overall som skulle göra henne smal, ett svett suit, hon såg jätterolig ut, men fick träna istället. Dieter är vad man ser varje dag på dom stora drakarnas hemsidor, jag blir less!  En diet kan ha verkan, men då ska det vara med läkare och träning i samverkan. Själv tar jag den jobbiga vägen….Ingen skulle bli gladare om drakarna slutade med sina “Gå ner 5kilo” Snabbfix. Och istället skriva om gym och träning tränder med mera, skulle nog få fler att träna.