Igår var jag och gjorde min månatliga inköpsrunda. Jag skulle inte orka åka och handla varenda vecka, det är bekvämare att handla alla basvaror man behöver för en månad. Man köper allt man behöver till frukost, till att laga mina matlådor med mera. Så skönt:) Det enda man behöver komplimentera med då är mjölk och fil, som man lätt smiter in på Coop när man tränar i Asarum.

När jag stod där på Citygross och packade mina väskor, kom damen som handlade efter mig fram: “Vad mycket du köpt!, “Ja, sa jag, det räcker en månad”, Då tittade hon storögt på mig och sa: “Så mycket mat har jag inte sett nån köpa!, jag tänkte för mig själv, då ser hon inte mycket med ögonen! Mitt framför ögonen rullar en lady med mycket mer än jag förbi och en till…..

Jag svarade: “Det här är första affären….” Jag har Lidl och Netto kvar och…..”Hennes ögon blev ännu större, hon frågade varför alla? Jag svarade: “Det kan ju finnas något fynd även på dom” Jag vill ha storhandeln klar, då känner jag mig trygg. Hon packade försiktigt ner sin tre saker i sin köpkasse. Jag är modern, kör med kassar som jag kan använda år efter år?  Jag dristade till en fråga: Ska vi ta en kopp kaffe? Hon sken upp och vi tog en varsin kopp, hett och rykande god dryck, satte oss ner och vi pratade 1? timme om det mesta i livet som Karlshamn boende.

Jag kunde nog ha suttit där längre, kanske syns vi igen om en månad. Jag stövlade mig vidare på min inköpsrunda i förvisningen om att alla “Fynd” har hamnat hos mig.