Spanien har många olika typer av inhemska djur och är därför mycket rikt på vilt. Den andra saken som definitivt kommer att vädja till er om detta land är det många klimat och terräng som gör att Spanien hem för många olika typer av fåglar. Därför är det ett perfekt land att besöka för fågelskådning.

Spanien anses vara hem för mer än 20 olika typer av rovfåglar av vilka många är svåra att hitta och mycket uppskattad av fågelskådning entusiaster. En betydande del av dessa fågelarter är infödda till Spanien, medan andra flyttar till och från Spanien på årsbasis, men kommer dessa typer av fåglar vara av intresse för fågelskådning fans.

Bland de många arter av fåglar i Spanien som fågelskådning älskare skulle vilja se är den egyptiska och Griffin gamar och även kungsörn. Fågelskådning fans kommer också vara intressant att veta att det finns ungefär 400 Svart Vultures infödda till Spanien.

Den största rovfågel som har sitt ursprung i Europa är grågamen finns i Spanien. Om du vill se denna fågel medan du tittar på fåglar i Spanien, skulle det vara lämpligt för dig att besöka nationalparker i Andalusien i södra delen av Spanien eller Sierra Palada.

Om du vill se en speciell fågel typ medan du tittar på fåglar i Spanien, bör du ta del av den omständigheten att många fåglar finns där flyttar mycket och de är i Spanien under en period på bara ett halvår. Fågeln som du kan hitta i Spanien enkelt men är flyttfåglar och svåra att hitta i andra delar av Europa till exempel är vit stork. Den vita storken lämnar Afrika för att flytta till Spanien i januari och februari. Fåglarna gör bon i lätt att se platser och de som älskar fågelskådning lätt kan upptäcka vita storkar i Spanien, om de skulle vilja se dessa fåglar, eftersom de oftast skapar sina bon i städer.

Den andra typen av flyttfåglar som du kan vilja se när du tittar på fåglar i Spanien är den Flamingo. Flamingos flyttar till Spanien i stora flockar som bär tusentals fåglar i säsonger av våren och sommaren. Om du vill titta på fåglar i våtmarker, erbjuder Spanien dig möjligheten att göra det. Du kan hitta många olika typer av fåglar om du tittar på fåglar i Spaniens våtmarker och bland dessa fåglar finns olika typer av änder och tranor.

De bästa ställena att göra våtmark fågelskådning i Spanien är den kustnära våtmarker inklusive Ebrodeltat och även nationalparken i Doñana.