Jag växte upp med en mamma som älskade musik, hon var ju frälsnings soldat innan hon blev mor och kamrer.  Min far var rätt så enkelspårig, han satte på en kassett med Arthur Eriksson, sen gick den året runt. Min mor älskade Lapp Lisa och Johnny Cash och erkände ibland att hon diggade Tommy Steele när hon var ung.

Lapp Lisa skrev över 500 låtar, vem gör det idag? Hennes mest kända är: Barnatro. En sång jag tar fram ibland när jag behöver tröst i tillvaron. Alla hennes sånger inger tröst. När jag växte upp fanns det en butik i Östersund med Kristet. Det fanns musik, biblar och instrument, jag köpte min första el gitarr där. Och på musik avdelningen fanns det kristen musik i lång rad. Det var på den tiden så det såldes mycket av Lp skivor med kristet innehåll.

En dag då vi var till stan, åka till Östersund var en stor grej på den tiden, barnbidraget hade kommit = inköp av kläder! Min mor och jag var på inköps runda.  Jag fick en 50-lapp som på den tiden var en förmögenhet för en 13? åring.  Mamma ville gå en egen runda och jag fick en timme på egen hand = Toppen:)

Jag gick med stora steg till musik butikerna och glodde lystet på el gitarrerna, vem ville inte ha en till? Till slut kom jag till sista anhalten, den kristna butiken, en snabb titt bland musik instrumenten, sen över till plattorna, efter att ha bläddrat ordentligt så kom jag till bokstaven: L och vad står där, skivor med Lapp Lisa. Jag kände något i hjärtat och refuserade alla som inte innehöll barnatro, Jepp! En lp med kristen musik följde med ut, man skulle ju ha över till en korv med pommes också….

En gyllene bro, barnatro……Och min mor blev nog den lyckligaste mamman denna dag när jag gav henne plattan med hennes idol, så nu fick Arthur konkurrens på skivspelaren……

Refrängen är välkänd:
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro.
Barnatro, barnatro,
till himmelen du är en gyllne bro.