Joh 14:6 Jesus sade till honom: “Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Jesus är Livet! Vi får aldrig någonsin glömma att Jesus är livet! Vad som än händer, vad som än sker, vad människor än säger så är Jesus livet!
I min förra blogg (En fundering…) skrev jag frågan vad som händer med en rörelse som har kvar alla föreskrifter men förlorat kraften? Skulle vilja fortsätta lite här….
Är det för sent för ett sammanhang som bara har kvar de yttre reglerna (tänker inte på något speciellt sammanhang/samfund utan tänker här rent generellt…)?
NEJ! Det är aldrig för sent!!! Varför? Jo, för att Jesus är LIVET! Jesus är den som på nytt kan ge oss kraft, glädje, kärlek till att vinna landet för Kristus.

I Jesus finns livsförvandlande kraft! Denna kraft (eller rättare sagt, Jesus) kan förvandla vem som helst inifrån och ut, här finns det inga synder som är för hemska eller för svåra (gå aldrig på lögnen att vissa saker inte kan förändras…). Jesus kan förvandla! Jesus förvandlar inte genom utanpåliggande lagar och förbud (även om dessa ibland får oss att få upp ögonen för vissa saker) utan Jesus förvandlar insidan. När Hans renhet blir en del av vårt inre vill vi ha den renheten hela vägen ut! Vi vill då inte va kvar i smutsen (dvs. det som Gud har kallat för synd). Jesus kan göra den förvandlingen i oss. Denna förvandling innebär att jag ger upp min längtan att tillfredsställa mitt ego för att istället ge äran till Jesus!

Jesus är livet!
Det finns inget sammanhang och ingen person som det är kört för. Jesus är nämligen livet. Vi måste låta Honom komma till oss och förvandla oss. Ibland kan det kännas som att det bara är olika regler (skrivna eller oskrivna) eller kanske bara olika former kvar som härstammar från en svunnen väckelse. Dessa kan kännas som döda, förtorkad benrester som bara känns dött. MEN Inte ens då är det för sent!

I Hesekiel 37 finns en fantastisk profetia som Gud gav till Hesekiel där han fick se en hel stor dalgång full med förtorkade ben. Gud sa till honom att profetera över dalen och benen om att senor och muskler skulle komma in och sedan även livsande. När Hesekiel profeterade detta började benen fogas samman, senor och muskler växte ut och när han profeterade om att livsande skulle komma så stod de upp, en stor skara människor.
Jag tror det är dags att vi på nytt låter oss bli fyllda av Jesus, Han som är Livet! Så att vi kan tala liv in i människor, liv in i våra sammanhang, liv in vårt samhälle. TALA LIV!!!! Att tala liv är att tala Jesus! Tala Jesus (om Honom, för Honom, till Honom) in i Sverige idag. Låt Jesus på nytt bli den store för oss. Han som är livet och kan förvandla oss!