Idag pratar vi alldeles för lite om lärande, när man gått klart skolan och allt annat för att få ett yrke som man kan leva av och på så är inte lärandet färdigt om man tror det.

För många år sedan så hade vi en statsminister som tyckte att livslångt lärande var modellen, vart har den tagit vägen? Är man för gammal att lära sig något nytt efter en viss ålder? Jag har nyligen upptäckt att man kan utvecklas och lära sig nya saker fast man är 58 år gammal. Det är så kul att kunna bli mer kunnig och få mer av livet.

Jag tycker vi borde införa ordet: Livslångt lärande igen! För vist är livet ett livslång promenad längs kunskapen väg? En väg man förvisso själv väljer om man vill gå till höger eller till vänster i kurvorna. Att när skolan är slut som kommer ett annat lärande. Det finns förvisso tjurskallar som vägrar gå i ledet, men vilket samhälle har inte det? Men motvalls folk behövs dom med. Att lära sig borde inbära fördelar i livet tror jag.

Det är sorligt att inte dom som har makten förstår att lärande och rörelse hör ihop, varje barn borde ha minst 30 minuter idrott varje dag, kanske morgon och kväll? Då blir lärande lättare och roligare. Vi kommer få en generation som inte lever länge. 

Att lära sig nya saker är roligt, vart tog alla studiecirklar vägen? Vart tog vuxen utbildningen vägen? Och anställa en med erfarenhet måste vara en fördel, eller? Alla kan inte vara +30 i hela sitt liv. Jag har i alla fall påbörjat min resa i lärande och utveckling:)