Millimeter Harry minns jag, han bodde ovanför Amerika Anna längst bort i byn, inte helt säker men Jag tror dom bodde största delen i Sundsvall? I Ottsjö många gånger så får man ett smeknamn som säger vem man är.

Han var petnoga så noga att folk kunde bli vansinniga på honom. Han hade alltid ett måttband i fickan vart än han gick.
Kanske inte rätta platsen att mäta om hyllorna satt exakt på rätt avstånd hos ICA Ottsjö bua som då hette C.G Göranssons. C.G dock tittade lite på honom och sade Javisst! Och ändrade inget inte ens en millimeter.

En gång när farfar och far höll på att bygga vårt hus, början 60-tal nånstans. Så höll dom på med taket och lagt ut några plankor för att gå på på taket, millimeter Herbert kom oh tittade och tog fram sitt måttband och rättade till plankorna så dom låg i exakt rad vilket gjorde att gubbarna fick ta stora sten mellan plankorna för att komma till nästa ställe dom skulle
spika på med risk att ramla ner i grunden, men ingen sade något och dom insåg att bäst att ta en fika rast och millimeter Herbert sade inte
nej till kaffe, efter en stund gick han vidare och gubbarna slängde ner plankorna på marken, det var ju spikat klart!

Millimeter Herberts hus, var vi till en gång på kalas vare sig jag ville eller inte, så är det när man är barn. Vi satt där runt bordet och jag hade trist, super trist oh huset ekade trist för mig. Millimeter Herbert gav mig ett måttband förmodligen det han alltid hade med sig att leka med och livet blev genast roligare och jag fick leka med det i ett annat rum, jag mätte oh mätte fast jag visste nog inte vad mått och centimeter var. En stuns senare var det efterrätt och säg mig vilken unge som säger nej till det?

Det var de enda gånger jag träffade Millimeter Herbert som jag vet om i alla fall. Och vilken anknytning till Ottsjö han hade vet jag ej heller.