Min – Din hälsa

Min hälsa är en ständigt tänk, tänka på vad jag handlar i affären, jag har en vana att köpa godis som inte bra för mig, det samlas på magen! Jag brukar göra en lisa på vad jag ska köpa, då brukar mina handlar runda gå bättre. Jag försöker få mig att äta mer protein, det ger verkan för mig med bättre ork. Vitaminer är ett måste för mig, jag brukar köpa tillskott då jag urdålig på att äta frukt av nån anledning. Kanske har det med min Bipolär sjukdom att göra?

Jag tränar 5 dagar i veckan på “mitt” gym för styrka och för att det roligt att träna i grupp, man är väl lite kompis tränare! Det går lättare att ge “allt” när man tränar med andra. Jag mår bra att få röra mig och träna, sen jag märkt att jag blivit starkare kan jag hantera motgångar på ett annat sätt än förut. Tänk om jag hade vetat det här för 10 år sedan, vad enklare livet hade blivit!

Jag har haft tillgång till Personlig tränare i 2 år, tack :) försäkringsbolaget, tack vare en MC olycka. Att gå ner i vikt har varit en del av min träning, att förstå mat och vitaminer gör i min kropp har också varit viktigt för mig att förstå. Mycket av den kunskap jag behöver i vardagen har jag hämtat från VitaeNova, En bra sajt om välmående, det finns många bloggar om Hälsa, men många är för mig svårlästa och när jag inte fattar så blir det nästa blogg………..

Jag har Autism, men det gör bara min mer målveten i min vardag, jag ska fixa varje dag utan att det krånglar till sig. Ibland kan det krångla till sig för mig, som ger mig problem, som att köpa ett par skor, jag säger: jag behöver skor för att springa! Och försäljaren frågar: Terräng eller asfalt? Jag svarar: Jag ska springa………….

Min hälsa har blivit bättre sedan jag läst på och förstått vad jag behöver och för den delen inte behöver.

Previous Post
Next Post
Nu bloggar hon