Jag samlar på mynt! En hobby jag haft sedan barn.

Även om det har funnits i ganska många år, upplevde  mynt hobby enorm tillväxt sedan sprids via Internet. Från en verksamhet som började med amerikanska militärer samla mynt i olika enheterna,  har det blivit en jakt med ett stort nätverk av samlare. Hobbyn har blivit en global fenomen med oberoende köpare och säljare samt många beslutsfattare i både ont och gott. Många organisationer och företag som handlar med mynt. men jag är med för att hjälpa till att bygga mynt gemenskapen.

Den ursprungliga samlare var mestadels militärer som fått sina första exempel från sina egna enheter och de som deras bekanta tillhörde. Från de första mynt präglade av militära organisationer, som praxis spreds till olika civila grupper, som förde kunskapen om och intresset för dessa mynt för allmänheten.

Ett nätverk av inte bara säljare, utan handlare har utvecklats på nätet liksom i den fysiska världen. Andra resurser som finns tillgängliga för samlaren är online forum för att diskutera nya eller svåra att hitta mynt och auktioner. Om den hängivne av denna strävan är på jakt efter information om visning möjligheter eller hur man ska bygga upp sin samling, kan de hitta den i dessa forum.

Dom som är inblandade i denna hobby är mestadels små självständiga grupper av entusiaster som byter mynt och samtalar om det sinsemellan. Med sin utveckling från en verksamhet som utövas av ett fåtal till ett stort världsomspännande nätverk av återförsäljare och tillverkare, förvärva mynten har vunnit acceptans som en legitim form av samlande. Som  fortsätter att växa, har den gränslösa utmaningen mynt för syften och grupper sträckte bortom gränserna för försvaret.

Förutom de traditionella militära medaljer, finns det nu många polis och brandkår exempel avdelning. Många präglade mynt för ett sortiment av grupper och evenemang, har intresserat  samlarna mer och mer. Vissa samlare begränsar sina samlingar till en viss typ av mynt, eftersom det nu finns ett stort utbud att välja mellan.

För dem som är nya i denna strävan, många källor är lätt tillgängliga på webben för utbildning och starta en samling. Dessa resurser kan vara särskilt värdefull för dem precis som överväger att komma in i denna hobby som behöver vägledning om vad som finns där ute och vilka priser som väntar.

I takt med tillväxten av intresset för mynt är antalet myntverk som tillverkar dem. På den tiden då det fanns få för beslutsfattarna att förhandla om design och tillverkning av en medalj eller mynt med låga priser och alternativen mycket mer begränsad för personer intresserade av att få ett mynt till sin samling. Men som med de flesta fall av tillgång och efterfrågan har priserna och funktioner som är tillgängliga ändras till fördel för potentiella kunder.

Ett nätverk som närmar sig det stor  nivå har utvecklats på Internet för att matcha takten i tillväxten av utmaningen myntet hobby. Det finns ett brett utbud av återförsäljare, från professionella till amatörer i klassisk mening, de som är involverade av kärlek till det. Nybörjare såväl som erfarna samlare av dessa källor ska kunna hitta svar på de flesta av sina frågor.

Och att samla är en livsstil, man åker på mässor, chattar med likasinnade, gamla som unga, nu har alt fler unga fått ögonen för att samla mynt, vilket är kul för oss gamlingar. En hobby genom hela livet! Och utbudet har aldrig varit så bra som nu.