Det var en vanlig dag i affären, jag var väl 11? Jag gick in och det var tomt, inte en människa så långt ögat nådde. Jag stod där med min Japp både länge och väl. Efter ett tag flög fan i mitt huvud och jag tog en Japp
till och stoppade i fickan, just i samma ögonblick tittade C G upp bakom disken. Jag stelnade till och ett stort steg så var C G framme hos mig och gav mig en örfil! AJ! Vad ont det gjorde, jag släppte japparna och
sprang med gråten rinnande nerför kinderna hem till Far.

Far tittade på mina tårar och undrade vad som hänt, jag förklarade sanningsenligt och far svarade lugnt: Skyll dig själv!
Jag gick in i mitt rum och kände mig värdelös. Ingen älskar mig tyckte jag. Efter tag kom sansen tillbaka och livet blev bättre när jag fick choklad hos farmor och farmor höll en predikan om rätt och fel. Jag förstod.

Jag har aldrig mer i livet stulit något, en ond läxa. Om detta hade skett idag hade det nog blivit ett herrans liv. Tack för livslång lärdom C G uppe i himlen och sköter affären hos Gud kanske?