Vad mitt nya liv blir? Nu är det upp till mig och ingen annan! Jag kommer i alla fall få mindre kostnader, gymmet är 1 km bort! Här i Ottsjö – 5 km. Simningen 2 km! Jag är närmare till det som  betyder någonting i livet. Som sjukpensionär får man hålla hårt plånboken. För mig blir det även så j*kla närmare till de personer som finns i mitt liv.  Under alla dessa år i Ottsjö, har jag alltid längtat efter havet. Nu kan jag bara ta 4-hjulingen så är jag där.

Jag flyttade från Stockholm till Ottsjö, av orsaken, mitt liv var då hästar. Som Aspbergers så blir det ens hela liv. När det livet tog slut, var även jag slut. Nu känns det som jag har mer i livet trots allt jag gått igenom. Livet i Ottsjö, var Ok, så länge mina bästa vänner levde. Men när dom gick bort, kändes det tomt och ingen att gå till och snacka bort en stund. Det är väldans ensamt här, inga kvar i livet .Jag var tvungen att göra något, annars har jag varit död innan nästa års slut.
Jag tog tag i livet, det är nu jag lever! Varför sitter jag här och tittar in i väggen, eller på tv:en? Jag ringde bror, det här går f*n inte! Och bror ställde upp och stöttade, i och för sig har han tyckt: Jag skulle göra nått för länge sedan! Men, man måste vara klar i huvudet själv, ingen annan kan få mig att göra något jag inte vill….

Först ville jag till Kalmar, kollade hemnet, Brorsan tror jag skjutsade mig runt halva Kalmar, upp till Linköping ,sen tyckte Marita, men kolla in Karlshamn! Vi bor ju där numera, allt du vill inom räckhåll och så kan vi träffas och fika varje vecka som vi mer eller mindre gjort i 50? år. Jag kollade in på Hemnet, såg ett hus, som kändes, det är vad jag vill ha, snabbvisit till Marita och vi åkte och kollade huset och allt hon tyckte jag behövde se. Jag gav ett bud och nu är huset mitt:)Nu sitter jag här dom sist dagarna i Ottsjö, ska snart påbörja mitt nya liv och det blir vad gör det till! Och jag styr själv mitt öde!

Mäktiga örn:
Mäktiga örn, lys mig på vägen
där jag livets kretsgång går
Ge mig styrka,
håll mig under dina starka vingar,
flyg mig bort.
Mäktiga ljus, led mig till ett annat liv,
där kärleken vill ha mig
Ge mig tro och styrka ur din kärleken.
Mäktiga örn,
ta mig under ditt beskydd
Flyg mig till paradiset,
Bär mig över hav och land, bort övernejderna,
Låt mig fly från oro och dårskap.