Undrar varför det finns så många olyckliga människor i dagens samhälle och fanns det lika många olyckliga förr i tiden? Tror inte det – inte på samma sätt som nu! Dagens samhälle är hårt, tufft och inte alls mänskligt. Det börjar redan i förskolan, den tuffaste klarar sig, det gäller att kunna hålla sig framme och höras!

Fortsätter i skolan, många som inte är dom här tuffingarna och skrikhalsarna, far illa – dom syns inte och eftersom dom inte syns — så finns dom inte, dom känner det så själva. Dom blir utplånade – av andra och av sig själv och av samhället! Att sedan gå ut skolan och ta sig in på högskola och universitet – det är inte alla förunnat, du måste ha betyg för att klara av det.

Sen efter denna utbildning skall du försöka slå dig ut på arbetsmarknaden, vilket sannerligen inte är en dans på rosor idag! Det är tufft minsann och alla har ju inte denna lusten eller förmågan till att plugga och läsa, men kan vara hur bra praktiker som helst och jag bara frågar mig, behövs inte alla typer av människor i vårt samhälle.

Alla kan ju inte ha denna begåvningen att plugga och vara bra på just det, men det finns annat dom är bra på! Samhället har verkligen blivit omänskligt, det finns inte plats för “den lilla människan” – inte konstigt att folk är olyckliga och mår dåligt, tar självmord, äter piller och lider och blir psyksjuka!! Och får ingen hjälp eller åtminstone inte den hjälp som kanske skulle behövas! Det är inte lätt att vara människa i dagens hårda och tuffa samhälle!