Att det skjuts hej vilt i kriminella kretsar och en och annan oskyldig medborgare hamnar i skottlinjen, det säger en hel del om dom! Det handlar om makt om droger och annat skumt. En generation förlorade ungdomar som tog den enkla vägen till att bli sedd och bli rik.

Jag tycker personligen att vi har för svaga straff, ungar tar ett fängelse straff som en semester med betald mat och husrum, det måste ju vara rejält fel. Straff ska kännas kännas ända upp till öronen! Men frågan är om det blir bättre att ha straff som i Amerika? Troligen inte. Förorten är nog et ställe dom flesta inte vill bo i! Betong och höghus andas: Du har ingen framtid grabben! Skolorna är en skugga av vad de borde vara, nergånget och andas tristess, inte underligt att det blir kriminella ungdomar istället för samhälles medborgare som till för samhället något nytt och bra.

Istället för att skrika: Fler poliser! Och det vet vi ju att det inte gör ett skit! Vi behöver rusta upp våra trista miljon program, ta tag i utanförskap och ge alla en chans att få ett skolbetyg innan vi har en förlorad generation av ungdomar i förorterna, det finns nog mycket av det goda att hitta i dom. Jag tror vi behöver typ: ungdoms rättegångar och sen blir dom fraktade nånstans till Norrland där det inte finns en chans att fly och där det finns personal som hjälpa dom rätt, även när dom kommer hem till förorten igen, annars är dom strax tillbaka i samma gamla hjulspår igen!

Livet blir bättre om man har mening med livet!