Årets stora grej när jag växte upp var att åka till Östersund, det gjorde man kanske 1 till gånger år, vanligtvis tog man rälsbussen och det bästa av allt man slapp skolan en hel dag, man fick ledigt för att åka till storstan. Detta skedde vanligtvis vid barnbidraget.

En gång när jag var i 7:an i storskolan i Järpen, så fick jag lov att åka till stan av mamma och jag fick barnbidrags pengarna, hela 400 kronor, jag fick förmaning att köpa jeans och vad jag behövde i klädväg. Tja, en tonårings hjärna tänkte genast på skivor och annat roligt.

Morgonen kom, vi klev av bussen i Undersåker som vanligt, Solveig Rehn, Solveig Nordell klev också av. Eftersom jag ville spara mina dyrt förvärvade pengar gick jag upp till vägen, Dom andra två tog rälsbussen, dom var inte glad att jag liftade, men kom överens att träffas vid torget. Jag stod vid vägen, en bil närmade sig, upp med tummen och när den kom nära fick jag till min förfäran se att det var en polisbil. Stannade och sade: hoppa in! Vart ska du? Jag försiktigt sade: Till Östersund.
Dom svarade: OK ,dit ska vi med! Polis konstapel Aspholm och han från Åre, som jag inte kommer ihåg namnet på, sade skarpt: Sätt på dig bilbältet! Där satt jag lite förlägen, sen efter en stund vände sig: Det är farligt att lifta! Det får du inte fortsätta med! Ok, sade jag, men ni vet tonåring….. Efter en stund kom vi till stortorget och där stod Solveig och Solveig och tittade stort på mig när jag klev ur en polisbil.

Det jag fick reda på senare var att mamma bett Solveig att hålla reda på mig, men jag var mest trött på släpa på dom. Jag var tvungen att gå in på junior center (JC) det var stället alla ungdomar gick till och där fick jag lov men motvilligt testa jeans. Ett par gul och blå inköptes, det var märket man skulle ha om man var mode medveten ungdom, 235 kronor mindre blev det, där försvann LP skivorna…..

Efter en ett inköp av en jeans jacka på Tempo var det ännu mindre kvar i plånboken, dags för lunch, som oftast intogs på Domus, jag sade: Jag vill gå till grill kiosken vilken var OK, vi kom överens att ses vid rälsbussen som som gick vid två snåret. Jag fick inte lifta hem…..
Äntligen! Wallentins musikcenter, här gav vi sjutton i korven! Det räckte till en singel, Sweet, wig wam bam, resten behövde jag för att ta mig hem.

Och ja, jag liftade fler gånger, på den tiden var det inte så farligt som det är idag.