Kära Dagbok,

Oj, var och åt hos mamma. Kroppkakor, jag älskar kroppkakor, med smält smör och lingonsylt. Åt minst en, kanske två för mycket. Sitter vid datorn och har paltkoma nu. (för er oinvigda är kroppkakor och palt nära besläktade)

Skulle ha tapetserat köket ikväll men jag orkar inte. Tar det i morgon…..

Angående äta. Jag har i ett par veckor hävdat att jag har gått ner i vikt. Resten av familjen har lett skeptiskt åt mig.

Jag upptäckte att mitt bälte jag köpte i somras plötsligt blivit för långt igen. (jag har redan kortat det en gång). I avsaknad av våg hemma passade jag på och väga mig hos mamma. Tusan också, jag hade rätt. Sedan i somras har jag tappat två kilo. Sist jag kollade, i somras, hade jag ett BMI på några decimaler över överviktsgränsen.

Inte har jag bantat i alla fall… inte medvetet i alla fall… Funderade ett tag på vad jag har gjort och detta kom jag fram till:

Jag har börjat äta tre vettiga måltider om dan, frukost – lunch – middag. Tidigare åt jag nästan bara frukost och middag (och kvällsfika). Inga Light-produkter finns i vårat kök, inte matlagningsgrädde, inte lättmargarin. Riktigt smör och riktig grädde ska det vara.

Får jag laga maten utan att någon ser vad jag gör tar jag en rejäl klick smör till stekningen. Gör jag sås häller jag i en extra skvätt grädde. Äter vi spagetti och köttfärssås tar jag köttfärssås med spagetti i stället (om ni fattar vad jag menar). Äter jag smörgås tar jag hellre få smörgåsar med mycket pålägg. Jag småäter mycket mindre och framförallt äter jag betydligt mycket mindre godis, som har varit en av mina böjelser tidigare. De gånger jag äter godis blir det en bit mörk choklad, som är så nyttigt.