När man var ung och nybliven bussförare på SL så var man rejält hungrig på pengar. Jag hade skrapat ihop en vecka ledigt och ringde mamma: Kan du kolla om det finns något jobb åt mig en vecka, ska kollade hon. En timme senare innan jag klev på tåget, ringde jag mamma, det var före mobilen dagar. Mamma svarade: Har fixat taxi jobb åt dig hos Bruno, bra det fixar jag svarade jag. Jag klev på tåget, var snål att köpa liggvagn, så jag kurade ihop mig och somnade, på den tiden kunde man sova var som helst och hur som helst.

Jag klev av tåget i Undersåker och mamma mötte mig, vi måste hämta bilen sade hon, OK, sade jag och vi for till Ånn där han bodde, han tittade på mig och sade: jasså du kör buss! Ja sade jag stolt och jag kör även taxi när tillfälle ges i Stockholm. Ok, här är bil nycklarna, vi hörs om en vecka, det vara allt, där stod jag med bilnycklarna i handen, vi gick ut och där stod en Volvo, ok tänkte jag sådana har kört förr och startade och for hem för lite frukost och sedan styrde jag in till taxistationen som då låg där nere där ett stort hotell ligger idag.

Klev in och 4 nyfikna ögon kollade in mig, lite kaffe? ja tack svarade jag. Vi drack och det ringde, receptionisten svarade, Jadå vi kommer om en stund. Tittade på mig, den är din, Pelle i solbringen! Kul en man tänkte jag och kollade kartan ordentligt för säkerhets skull och for, längst upp till ett hus. Och ut kom en kvinna och klev in i min taxi, jasså, Bruno är ledig sade hon, ja svarade jag glatt och mina ögon glimrade av pengar, men var är Pelle då? Frågade jag. Det är jag det! Jag tittade på henne. va? Jag kallas så sade hon.

Lite försiktigt, är du släkt med Bobbo? Ja, det är en av mina söner! Han känner vi till, han som fastnade med en drake sade jag, ja det var han det, vi både tänkte: Himla tur, det kunde gått illa det! Jag bor i Stockholm sade jag, jag ska ha en utställning där snart, kommer du, givetvis svarade jag. Jag hade noll koll på vad konst var, men vad gjorde det. Hon skulle ner på byn. När hon skulle hem begärde hon mig, jag kom med bilen i ett nafs. För att vara September i början på 80-talet så gjorde jag en tusing på den tiden utmärka pengar. På den veckan och Bruno han var nog glad för en vecka ledigt.

Jag gillade att köra henne, men blev populär bland de äldre på byn……………..

Hon berättade att en gång hade hon bokat en grupp resa till Finland och på båten hade dom lagt henne hos en man! Men dom ändrade det när dom såg vad det var som kom ombord på Finlands färjan.

// Pelle Nordenskiöld (Pelle / Ann-Marie Nordenskiöld kom till Åre 1946 och tillsammans med dåvarande maken Bibbo övertog hotell Granen) Och välkänd konstnär.

Sen att mamma tog 400 för kost och logi det var surt det:)