Jag bara undrar – är politiker ärliga. Mot sina väljare, mot medborgarna i landet?

Ja, det är väl med dom som med alla andra grupper i samhället, det finns rötägg även bland dom. Det finns bra och dåliga politiker … men i stort tycker jag att det verkar vara ett jädrans fifflande och smygande och fuskande med ledande politiker och företagsledare i samhället! Var jag kontroversiell nu? Nä – för jag tycker det – det är ju gång efter annan, som det kommer fram mygel dom hållit på med.

Och man kan ju säga att dessa väl betalda människor skulle kunna göra rätt för sig i samhället och betala för det dom köper och renoverar! Det får ju vi vanliga medborgare göra och vi skall ändå ha råd till allt med våran lilla pyttelön! Och skatt – det skall vi också betala – men höginkomsttagare kan i vissa fall vara nolltaxerare – hur f-n det nu går till! Vad vet jag – för jag är ju inte höginkomsttagare! Jag är en vanlig fattiglapp – men jag betalar ändå för mig minsann.

Men ibland så funderar jag över om moralen och ärligheten totalt försvinner med makt och position i samhället och företagen. Det verkar ju nästan så i många fall …

Tänk vad det är synd om våra företagsledare och politiker, dom kan ju bli avskedade när som helst och stå där utan arbete, men dom får ju en jättebonus minsann. Vi vanliga arbetsinkomsttagare kan ju också få avsked på grått papper – utan bonus.

Inte är det synd om oss minsann … Det är inte konstigt att företag går dåligt, när pengarna skall gå till att betala cheferna orimligt stora löner och sen även deras bonusar! Men inget företag går utan arbetare – kom detta ihåg och glöm aldrig det – vi behövs alla – men alla skall vara ärliga då också, mot sig själva och företaget och samhället!